20/11/2013

Uutiset

Kaksi suomalaisgalleriaa ARCOn Opening-ohjelmaan

Egs: Atlas, 2013.
Egs: Atlas, 2013.

ARCOmadrid-taidemessujen Opening-ohjelmaan on valittu kaksi suomalaista galleriaa. Make Your Mark Gallery ja galleria SIC osallistuvat Madridin taidemessuille helmikuussa 2014. Galleriat ovat samalla osa messujen #FocusFinland-kokonaisuutta nostaen suomalaisten gallerioiden kokonaismäärän kolmeentoista. Opening-ohjelmassa esitellään uusia, nuoria gallerioita eri puolilta Eurooppaa.

Make Your Mark Gallery on graffiti-, kuva- ja valokuvataidetta esittelevä galleria Helsingin Suvilahdessa. Vuonna 2011 perustettua galleriaa kuratoi kaksi graffititaiteilijaa. Make Your Mark edustaa ARCOmadridissa Suomen kansainvälisesti tunnetuimpaa graffititaiteilijaa Egsiä.

Egs on tehnyt suomalaista graffitia tunnetuksi maailmalla 25 vuoden ajan. Hän on maalannut yli 40 maassa ympäri Eurooppaa, Yhdysvaltoja, Etelä-Amerikkaa, Afrikkaa ja Aasiaa. Teoksia on ollut esillä eurooppalaisissa gallerioissa ja museoissa muun muassa Barcelonassa, Amsterdamissa ja Lontoossa. Lisäksi töitä on dokumentoitu useisiin suomalaisiin ja kansainvälisiin julkaisuihin.

SIC-galleria on epäkaupallinen, nykytaidetta esittelevä näyttelytila Helsingin Jätkäsaaressa. Gallerian on perustanut yhdeksän taiteilijan ryhmä vuonna 2012. SIC on järjestänyt näyttelyitä sekä suomalaisten että ulkomaisten taiteilijoiden kanssa. SIC-gallerian ARCOmadrid-taiteilijat varmistuvat myöhemmin.

Visuaalisen taiteen keskus Frame koordinoi Suomen osallistumista ARCOmadridiin. #FocusFinland-kokonaisuus toteutetaan yhteistyössä mukaan valittujen gallerioiden, Nykytaiteen museo Kiasman, Suomen Madridin-suurlähetystön, Suomen Madridin-instituutin ja Finpron kanssa. ARCOmadrid järjestetään Madridissa 19.–23. helmikuuta 2014.
Katso muut ARCOmadridiin osallistuvat suomalaisgalleriat Framen verkkosivujen ARCOmadrid-osiosta.

ARCOmadrid 

Make Your Mark

SIC