04/10/2013

Uutiset

Kaisu Koivisto tarkastelee teknologian ja luonnon vuorovaikutusta

Kaisu Koivisto: Sarjasta Bombé, 2012.
Kaisu Koivisto: Sarjasta Bombé, 2012.

Kaisu Koiviston luontoa, kulttuuria ja teknologiaa tutkivia teoksia on esillä Hendrik Christian Andersenin museossa Roomassa. Yhteisnäyttely Intersezioni/Intersections on dialogi Koiviston ja italialaisen taiteilijan Claudia Peillin välillä. Kahden nykytaiteilijan teokset keskustelevat myös norjalais-amerikkalaisen kuvanveistäjän ja taidemaalarin Hendrik Christian Andersenin (1872–1940) töiden kanssa.

Kaisu Koiviston teokset tarkastelevat luontokäsityksiä ja tapoja, joilla ihminen pyrkii hyödyntämään luontoa omia tarpeitaan varten. Koivisto rakentaa eläimenkaltaisia installaatioita kierrätysmateriaaleista, kuten teräksestä ja nahasta. Installaatioillaan Koivisto kysyy, miten suhtaudumme eläimiin ja luontoon ja mitä luonto lopulta on.

Eläininstallaatioiden lisäksi näyttely esittelee Koiviston valokuvia itäeurooppalaisista, kylmän sodan aikaisista ydinohjustukikohdista. Valokuvat näyttävät, miten luonto ottaa pala palalta haltuunsa raunioituvia tukikohtia. Kuvissa orgaaninen ja keinotekoinen ympäristö elävät vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Koiviston teokset havainnoivat ympäristön muutosta: kuvissa on läsnä sekä mennyt, nykyinen että tuleva.

Visuaalisen taiteen keskus Frame tukee näyttelyä.

 

Kaisu Koiviston ja Claudia Peillin näyttely Intersezioni/Intersections on esillä Hendrik Christian Andersenin museossa Roomassa, Italiassa 19. syyskuuta 2013–19. tammikuuta 2014.

Lue lisää taiteilijasta

Käy museon kotisivulla