26/04/2018

Uutiset

Jussi Koitela Framen ohjelmapäälliköksi

Frame Contemporary Art Finlandin uudeksi ohjelmapäälliköksi on valittu kuraattori Jussi Koitela (s. 1981). Koitela aloittaa tehtävässään 15. elokuuta. Ohjelmapäällikkö vastaa Framen kansainvälisestä ja kotimaisesta ohjelmatoiminnasta, kuten asiantuntijavierailuista, julkaisutoiminnasta ja residenssiohjelmista.

Koitela on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta sekä opiskellut kuratointia Praxis-maisteriohjelmassa Helsingin Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Vuosien 2015 ja 2016 aikana hän osallistui kansainväliseen De Appel -kuraattoriohjelmaan Amsterdamissa. Kuratoriaalisessa työskentelyssään hän on tuonut yhteen taiteellisen työskentelyn, kriittisen ajattelun ja politiikan eri aspekteja.

”Odotan innolla, että pääsen ohjelmapäällikön tehtävässäni kehittämään kansainvälisyyden muotoja, jotka eivät ainoastaan tarkoita taiteen liikkumista kansallisvaltioiden rajojen yli, vaan laajempien yhteisten ja ristiriitaisten kulttuuristen merkitysten ja arvojen syntyä ja niiden  artikulointia. Koen, että Framen ohjelma voi avata nykytaiteelle ja taiteilijoille uusia mahdollisuuksia monitahoiseen maailmaan ja elämään”, toteaa Koitela.

Framen ohjelmapäällikkönä työskentelevä Taru Elfving jatkaa uusiin tehtäviin heinäkuun alussa.

 

Kuva: Laura Boxberg.