24/08/2017

Uutiset

Jan Kaila Taideyliopiston Kuvataideakatemian dekaaniksi

Taideyliopiston Kuvataideakatemian dekaanin tehtävään kaudeksi 2018–2022 valittiin kuvataiteen tohtori Jan Kaila. Kuvataiteilija, professori Jan Kaila on toiminut kansainvälisissä tehtävissä niin opettajana, kuraattorina kuin taiteellisen tutkimuksen asiantuntijanakin. Kaila toimii myös Frame-säätiön hallituksen puheenjohtajana.

Jan Kaila (s. 1957) on menestynyt kuvataiteilija ja kuvataiteen opettaja, joka on toiminut Kuvataideakatemiassa muun muassa vararehtorina, tohtorikoulutuksen johtajana ja taiteellisen tutkimuksen professorina. Kaila valmistui kuvataiteen tohtoriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2002 toimittuaan sitä ennen toistakymmentä vuotta erilaisissa kuvataiteen ja valokuvataiteen opetustehtävissä. Parhaillaan Kaila johtaa Taideyliopistossa poikkitaiteellista ja -tieteellistä kolmivuotista Poeettinen arkeologia -tutkimusprojektia.

Valinnassa korostettiin Kailan kansainvälistä kokemusta ja näyttöjä taiteellisen tutkimuksen kehittäjänä. Kaila on aktiivinen kuraattori ja keskustelija, joka on kirjoittanut laajalti nykytaiteesta sekä taiteellisesta tutkimuksesta.

”Kuvataideakatemialla on vahva kansainvälinen profiili, ja haluan jatkaa työtä sen kirkastamiseksi. Uskon myös, että yhteistyötä eri taiteenalojen tutkimuksen välillä voidaan vielä syventää. Yksi dekaanikauteni suurimpia mullistuksia tulee tietysti olemaan Kuvataideakatemian muutto Sörnäisten rantatielle Teatterikorkeakoulun viereen valmistuvaan uudisrakennukseen 2020-luvun alussa”, Kaila pohtii kautensa tavoitteita.

Lue lisää: Kuvataideakatemia

 

Kuva: Petri Summanen / Taideyliopiston Kuvataideakatemia.