09/12/2015

Uutiset

IC-98:n Abendland (Hours, Years, Aeons) valittiin Sundancen elokuvafestivaalille

Suomea Venetsian taidebiennaalissa tänä vuonna edustaneen IC-98:n (Patrik Söderlund ja Visa Suonpää) teos Abendland (Hours, Years, Aeons) on valittu Sundancen elokuvafestivaalin lyhytelokuvien sarjaan.

Abendland, (Hours, Years, Aeons) on lyijykynällä piirretty digitaalinen animaatio, joka nähtiin osana kokonaisvaltaista installaatiota Suomen paviljongissa marraskuussa päättyneessä Venetsian biennaalissa. Teos sijoittuu ihmisen jälkeiseen aikaan ja se tarkastelee pitkää ajallista kestoa.

”On hienoa ja hieman yllättävääkin, että ennen kaikkea installaatioiksi ajattelemamme piirrosanimaatiot herättävät kiinnostusta myös elokuvan alueella. Olemme ensimmäisen näytelmäelokuvamme Lintujen kuningaskunta esituotantovaiheessa. Hours, Years, Aeonsin valinta Sundancen elokuvafestivaaleille tulee siksikin hyvällä hetkellä”, sanoo Patrik Söderlund.

IC-98 on Visa Suonpään (s. 1968) ja Patrik Söderlundin (s. 1974) muodostama taiteilijakaksikko. Heidän teoksensa saavat usein muodon installaationa tai julkaisuna, joissa yhdistyvät tutkimus, kirjoitus, piirustus ja animaatio.

IC-98 on esiintynyt viime vuosina useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla. Parhaillaan heidän yksityisnäyttelynsä Drawn into Tomorrow on esillä Dundee Contemporary Artsissa Skotlannissa. Ensi keväänä heidän yksityisnäyttelynsä nähdään Röda Sten Konsthallissa Göteborgissa.

Vuonna 2014 IC-98 nähtiin yksityisnäyttelyissä Conde Duque Madridissa, Beaconsfieldissä Lontoossa sekä 2013 Turun taidemuseossa. Vuonna 2014 IC-98 oli mukana ryhmänäyttelyissä Frankfurter Kunstvereinissa (Saksa), Laboratorio Arte Alamedassa (Meksiko), Quartairissa (Alankomaat), Moonshin Museumissa (Etelä-Korea) ja Kiasmassa.

Sundancen elokuvafestivaali järjestetään 21.–31. tammikuuta Park Cityssä, Salt Lake Cityssä, Odgenissa ja Sundancessa, Utahissa Yhdysvalloissa. Festivaali on yksi maailman tärkeimmistä areenoista esittää itsenäistä elokuvaa. Yli 30-vuotisen historiansa aikana festivaali on esittänyt ensimmäisenä muun muassa sellaisia menestyselokuvia kuin Whiplash, Boyhood, Beasts of the Southern Wild, Fruitvale Station, Little Miss Sunshine, sex, lies and videotape, Reservoir Dogs ja Napoleon Dynamite.

Lisätietoja:

Patrik Söderlund, patrik.soderlund@gmail.com
Viestintäpäällikkö Heljä Franssila, Frame, +358 44 728 9908, helja.franssila@frame-finland.fi

Teoskuvia Framen kuvapankissa