30/10/2015

Uutiset

Viisi vinkkiä apurahahakemuksen kirjoittamiseen

Hyvä hakemus on selkeä ja siinä on pyydetyt asiat, opastaa Framen apurahatoiminnasta vastaava koordinaattori Karoliina Korpilahti apurahahakijoita.

”Hyvän hakemuksen tunnistaa myös siitä, että hakemus on tiivis. Hakija on osannut tiivistää tärkeimmät asiat, ja ne on ilmaistu selkeästi”, hän lisää.

Korpilahti on huomannut, että toisinaan hakijat unohtavat kertoa jonkun perusasian: kuka tekee, mitä tekee, miksi tehdään, milloin ja missä.

”Ihmiset ovat usein niin syvällä oman tekemisensä pyörteissä, että joku näistä perusseikoista saattaa jäädä mainitsematta.”

Kun ryhdyt tekemään hakemusta, näistä Karoliinan vinkeistä on toivottavasti hyötyä:

  1. Lue ohjeet. Eri säätiöillä on eri ohjeet ja toiveet. Ohjeet luettuaan hakija tietää, mihin Framelta voi apurahaa hakea ja mihin ei.
  2. Tiivistä asiasi, myös liitteet! Tiivistäminen ja rajaaminen tekevät hakemukselle hyvää.
  3. Varaa hakemiselle riittävästi aikaa. Älä jätä hakemuksen lähettämistä viimeiselle sekunnille.
  4. Luetuta valmiilta tuntuva hakemuksesi jollain, joka ei tunne projektiasi. Keskustele kollegoiden kanssa. Usein näin saa hyviä vinkkejä, jotka auttavat parantamaan hakemusta.
  5. Jos et ole jostain hakemiseen liittyvästä asiasta varma, kysy etukäteen. Kysy hyvissä ajoin ennen kuin lähetät hakemuksen!

 

”Framen apurahatoiminta on yksi hyvä ja tehokas tapa edistää suomalaisen nykytaiteen näkyvyyttä maailmalla sekä taiteilijoiden, mutta myös muiden nykytaiteen asiantuntijoiden liikkuvuutta kansainvälisesti”, kiteyttää Korpilahti lopuksi.

Riitta Koikkalainen