10/06/2014

Uutiset

Hybrid Matters -projekti on Vuoden pohjoismainen kulttuuritapahtuma

Suomen biotaiteen seuran koordinoima Hybrid Matters: Digital 2015–16 -projekti on valittu Vuoden pohjoismaiseksi kulttuuritapahtumaksi

Pohjoismainen kulttuurirahasto jakaa 400 000 euron suuruisen erillisapurahan kahden vuoden välein. Hybrid Matters -projekti tutkii, miten digitaalitekniikka voi luoda uusia viestintämalleja sekä uudenlaisia yhteyksiä hybridiekologian eri toimijoiden välille. Esimerkkeinä voidaan mainita älypuhelimia käyttävät ihmiset, paikannuslaitteella varustetut eläimet, muuntogeeniset kasvit tai pullot, joiden etiketissä on verkko-osoite.

Palkintolautakunnan perusteli päätöstään seuraavasti: ”Hybrid Matters on lupaus siitä, että taiteen kautta voidaan hyvin kiinnostavasti tarkastella nykyistä ja tulevaa teknistä kehitystä. Tämä tapahtuu osoittamalla, miten ihmisen, luonnon ja ympäristön välinen suhde muuttuu fyysisen ja orgaanisen todellisuuden sulautuessa yhä enemmän virtuaaliseen.”

Hybrid Matters -projektiin osallistuvat Suomen biotaiteen seura, IT-Universitetet (Tanska), taiteilija- ja tutkijapari Å+K (Ruotsi), Kunsthll Grenland (Norja), galleria Forum Box (Suomi).

Lue lisää: Hybrid Matters

Hybrid Matters Vimeossa