05/10/2016

Uutiset

HKI Art Guide: Matalan kynnyksen näyttelyopas

Toukokuussa ilmestynyt HKI Art Guide on uusi Helsingin nykytaiteen opas englanniksi. Online-oppaan perustajat Alexandra Marila ja Diego Barros kertovat miksi heidän taideopastaan tarvitaan kipeästi.

“Tarkoituksenamme on edistää Helsingin taidekentän kansainvälistä näkyvyyttä ja näyttää, että kaupungilla on paljon tarjottavaa nykytaiteen parissa”, tekijät toteavat.

HKI Art Guide sisältää Helsingin museoiden ja gallerioiden näyttelyohjelmat ja tapahtumat sekä videoita, artikkeleita ja haastatteluita taiteilijoista. Lokakuussa oppaaseen lisätään taiteilijoiden esittelyjä.

“Kansainväliset projektit ja festivaalit ovat lisääntyneet viime vuosien aikana ja Helsingissä on paljon taidetapahtumia ja uusia taiteen tiloja. Samaan aikaan monet näyttelyistä ja tapahtumista eivät ole riittävästi näkyville eikä yleisö sen vuoksi löydä niihin. Oppaalla pyritään madaltamaan galleriakäynnin kynnystä muillekin kuin aktiivisesti näyttelyissä käyville”, Marila kertoo.

HKI Art Guide julkaistiin toukokuussa 2016 parin kuukauden ideoinnin jälkeen voittoa tavoittelemattoman HKI Art Communications Oy:n alaisuudessa. Kehittäjien mielestä uudelle oppaalle on ollut kysyntää, sillä Helsingissä pidättäviä taidenäyttelyitä ja -tapahtumia ei ole koottu yhteen paikkaan englannin kieliselle yleisölle.

Oppaasta voi etsiä gallerioita ja näyttelyitä suoraan kartalta tai rajata näyttelyitä päivämäärän, hakusanan tai sijainnin mukaan, jotta itseään kiinnostavien näyttelyiden löytäminen olisi mahdollisimman helppoa.

Teksti: Heljä Franssila