04/03/2019

Uutiset

Helsingin kaupunki ja Helsinki Biennaali 2020 Venetsian biennaalin Suomen näyttelyn pääyhteistyökumppanit

Helsingin kaupunki ja Helsinki Biennaali 2020 ovat Framen pääyhteistyökumppanit Venetsian taidebiennaalin Suomen näyttelyssä vuonna 2019. Yhteistyön myötä Helsinki Biennaali 2020 julkistetaan kansainväliselle yleisölle Venetsiassa biennaalin avajaispäivien aikaan toukokuussa.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren mukaan kulttuuri ja taide ovat aina olleet keskeinen osa Helsingin tarinaa. ”Vahvojen taideorganisaatioiden lisäksi on hienoa saada kaupunkiin taidetapahtuma, joka on paitsi erityisen kiinni ajassa, myös luonteeltaan osallistava ja kaikille avoin. Helsingille merellisyys ja suhde avoimeen saaristoon on aina ollut merkityksellinen.”

”Helsinki Biennaali tulee vahvistamaan sitä hienoa ja monipuolista nykytaiteen tarjontaa, jota Helsingissä on. Vuonna 2020 Frame tulee hyödyntämään biennaalia tuomalla kansainvälisiä asiantuntijavieraita tutustumaan suomalaiseen taiteeseen ja taiteilijoihin. Venetsiassa tulemme yhdessä vahvistamaan näitä verkostoja”, kertoo Framen johtaja Raija Koli. 

Frame Contemporary Art Finland on nykytaiteen asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on vahvistaa suomalaisen nykytaiteen asemaa ja kansainvälistymistä. Frame tilaa ja tuottaa näyttelyn Alvar Aallon suunnittelemaan, vuonna 1956 valmistuneeseen Suomen paviljonkiin. Joka toinen vuosi järjestettävässä biennaalissa vierailee noin 600 000 miljoonaa kävijää.

Helsinki Biennaali on joka toinen vuosi toistuva kansainvälinen nykytaiteen suurtapahtuma. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään Vallisaaressa kesällä 2020. Näyttelyn kuratoinnista ja tuotannosta vastaa HAM Helsingin kaupungin taidemuseo.

 

Kuva: Ugo Carmeni