05/04/2018

Uutiset

Harjoittelu kasvattaa nykytaiteen kentän tuntemusta

Framessa aloitti maaliskuussa kaksi uutta korkeakouluharjoittelijaa. Ohjelmaharjoittelija Dahlia Broul ja viestinnän harjoittelija Sara Järvi odottavat harjoittelultaan ennen kaikkea tutustumista suomalaiseen nykytaiteen kenttään.

Helsingin yliopistossa nykyään taidehistoriaa opiskeleva Sara on aiemmalta koulutukseltaan KTM, pääaineenaan markkinointi.

“Uskon, että liiketoiminta- ja markkinointiajattelu myös taidemaailmassa voi toisinaan huonosta klangistaan huolimatta mahdollistaa paremmat toimintaedellytykset ja tavoittavuuden, hyödyttäen kaikkia osapuolia. Framella toivon että voin tutustuessani nykytaidemaailmaan hyödyntää myös liiketoimintaosaamistani”, Sara kertoo.

Aalto-yliopiston Curating Managing and Mediating Art -ohjelmasta kesällä valmistuva Dahlia, alunperin New Yorkista kotoisin oleva kuraattori, on aiemmin työskennellyt documenta 14 -nykytaidemessuilla ja kuratoinut näyttelyitä Aalto-yliopiston NODE galleriaan.

”Tällä hetkellä tutkin sitä miten kaupungit jakavat meitä yhä enemmän ja enemmän. Pohdin erityisesti feminististen non-profit- ja opetustilojen mahdollisuuksia synnyttää solidaarisuutta ja koherenssia”, Dahlia summaa tämänhetkiset tutkimusaiheensa.

 

Kuva: Laura Boxberg. Vasemmalla Dahlia Broul, oikealla Sara Järvi.