27/03/2015

Uutiset

Haku kuvataiteilijoille suunnatulle Feature Expanded -kurssille on nyt käynnissä

Feature Expanded -kurssi on suunnattu kuvataiteilijoille, jotka kehittelevät ensimmäistä pitkää elokuvaansa. Hakijoilla toivotaan olevan kokemusta lyhytelokuvista ja ensimmäinen pitkä elokuva kehitteillä. Kurssi järjestetään EU:n Luova Eurooppa -ohjelman (2014–2020) tukemana. Luova Eurooppa tukee audiovisuaalisen alan, kulttuurialan ja luovien alojen eurooppalaista yhteistyötä. Feature Expanded -kurssi on osa Luovan Euroopan Median alaohjelmaa.

Kurssi kestää kuusi kuukautta ja pitää sisällään kaksi workshop-sessiota. Kurssi koostuu masterclass-luennoista, elokuvanäytöksistä, kahdenkeskisistä tapaamisista kurssin asiantuntijoiden kanssa ja opiskelusta, jossa keskitytään käsikirjoituksen kehittelyyn, projektiesittelyyn ja rahoituksen hankkimiseen sekä perinteisen elokuvan tapaan että kuvataidemaailman kontaktit hyödyntäen. Kurssin sisältöön kuuluu myös elokuvan levittäminen ja sen erilaisten uusien väylien kartoittaminen. Kurssin järjestävät Manchesterin uusi cross-art-keskus HOME ja Firenzen Lo Schermo dell’arte Film Festival.

Kurssin workshopit pidetään 24.–29.6.2015 Manchesterissa Isossa-Britanniassa ja 18.–22.11.2015 Firenzessä Italiassa. Workshopien välissä osallistujat kehittelevät hankkeitaan eteenpäin ja voivat saada konsultaatiota kurssin opettajilta. Kurssi maksaa 2500 euroa. Hinta sisältää kurssimateriaalin, majoituksen ja ruoat molempien workshopien aikana. Feature Expanded myöntää joitakin apurahoja hakijoille. Kysy niistä lisää kurssinjärjestäjältä.

Kurssille tulee hakea 7. huhtikuuta mennessä. Kurssille otetaan 12 osallistujaa. Hakulomake osoitteessa: www.featureexpanded.com/apply/

Yhteystiedot:

HOME
70 Oxford Street
M1 5NH Manchester, UK
Puh. + 44 161 228 7621
Puh. + 44 161 200 1500
Sähköposti: info@featureexpanded.com
www.featureexpanded.com
Yhteyshenkilö: Isabelle Croissant