11/11/2022

Uutiset

Haemme Venetsian biennaalin projektipäällikköä

Haemme Frame Contemporary Art Finlandiin projektipäällikköä vastaamaan vuoden 2024 Venetsian biennaalin Suomen paviljongin näyttelytuotannosta. Projektipäällikön tehtävä on määräaikainen ajalla 1.3.2023–31.12.2024.

Frame Contemporary Art Finland (Frame-säätiö) on nykytaiteen asiantuntijaorganisaatio ja tiedotuskeskus, joka vahvistaa suomalaisen nykytaiteen asemaa sekä edistää yhteistyötä kotimaisten ja ulkomaisten nykytaiteen ammattilaisten välillä. Venetsian taidebiennaalin Suomen paviljongin näyttelyn tilaaminen ja tuottaminen on Framen suurin kansainvälinen hanke. Lue lisää Venetsian biennaalista verkkosivuiltamme.

Projektipäällikkönä vastaat vuoden 2024 Venetsian taidebiennaalin Suomen paviljongin näyttelytuotannon suunnittelusta ja toteutuksesta.

 • Vastuullasi on näyttelyn tuotanto sen suunnitteluvaiheesta purkuun: budjetin seuranta, aikataulutus, sopimukset, tuotantopalaverit, matka- ja majoitusjärjestelyt, yhteydenpito työryhmään ja muihin hankkeeseen osallistuviin tahoihin sekä raportointi. Toimit harjoittelijoiden ja näyttelyvalvojien esihenkilönä.
 • Osallistut muihin säätiön kansainvälisen ohjelmatoiminnan tehtäviin.

Toivomme sinulta 

 • Tehtävään soveltuvaa tutkintoa ja kokemusta näyttelytuotannon tehtävistä.
 • Nykytaiteen vahvaa tuntemusta 
 • Kiinnostusta reilun, inklusiivisen ja kestävän kulttuurituotannon käytäntöihin.
 • Järjestelmällisyyttä ja paineensietokykyä: edistät näyttelyn tuotantoprosessia hoitamalla sen eri vaiheet huolellisesti ja jämäkästi.
 • Yhteistyökykyä: Olet yhteyshenkilö näyttelyn työryhmän jäsenille ja tiiviisti tekemisissä lukuisten tuotantoon osallistuvien tahojen kanssa.
 • Hyvää englannin kielen puhuttua ja kirjallista ilmaisua. Suomen kielen taito ei ole tehtävässä välttämätön. Italian kielen taito on eduksi.  

Työ sisältää matkustamista. 

Tarjoamme

 • Kansainvälisen nykytaiteen työympäristön
 • Monipuolisia ja vastuullisia tehtäviä
 • Mukavan ja asiantuntevan, kollegiaalisen työyhteisön 
 • Asianmukaiset työskentelyvälineet 
 • Hyvinvointiohjelman, joka sisältää työterveyspalvelut, liikunta- ja kulttuurisetelit, säännölliset virkistyspäivät ja ICOM-kortin.  

Palkka ja työajat

Tehtävä on kokoaikainen (työaika 100 %). Säännöllinen työaika tehtävässä on 38 tuntia ja 45 minuuttia viikossa sisältäen lounastauon. Tehtävästä maksettava palkka on 3 100 euroa kuussa.

Tietoa Framesta

Framen toimisto sijaitsee Helsingissä. Organisaation työkieli on englanti. Osittainen etätyö on mahdollista. Organisaation työkielet ovat suomi ja englanti. Framen toimisto ei ole esteetön. Toimiston saavutettavuudesta lisää tietoa löytyy täältä.

Frame edistää yhdenvertaisuutta toiminnassaan. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Voit hakemuksessasi ilmaista kuuluvasi johonkin mainituista ryhmistä. Käsittelemme kaikkea antamaasi tietoa luottamuksellisesti.

Näin haet

Lähetä meille noin yhden sivun mittainen englanninkielinen hakemus, jossa kuvailet, miksi haet tätä tehtävää ja mitkä olisivat vahvuutesi tehtävän hoitamisessa. Toimita se ja ansioluettelosi yhtenä PDF-tiedostona viimeistään keskiviikkona 30.11.2022 kello 24 mennessä osoitteeseen rekry@frame-finland.fi. Lisää sähköpostin otsikkoriville “Projektipäällikkö 2022” ja nimeä PDF-tiedosto muotoa Sukunimi_Etunimi.

Haastattelut tehtävään järjestetään joulukuussa ja valinta tehdään tammikuun aikana. Haastatteluihin valittaville toimitetaan haastattelukysymykset ja lisätietoa haastattelusta etukäteen. Haastattelijoina toimivat Framen toimitusjohtaja Raija Koli ja viestintäpäällikkö Rosa Kuosmanen. Haastatteluista saatetaan järjestää myös toinen kierros.

Tämä hakuilmoitus on julkaistu suomeksi ja englanniksi.

Lisätietoja tehtävästä antaa

Raija Koli, toimitusjohtaja
raija.koli@frame-finland.fi, puh. 044 728 9938

Yhteydenotot puhelimitse:

Ti 15.11.2022 Klo 10–12

Ke 23.11.2022 Klo 10–12

Kuva: Kira Björklund