11/08/2014

Uutiset

Hae taiteilijaresidenssiin Japanissa

AIAVSuomen Japanin Instituutti ja Visuaalisen taiteen keskus Frame yhdessä Akiyoshidai International Art Villagen kanssa  julistavat haettavaksi suomalaiselle taitelijalle tarkoitetun residenssijakson ajalle 16.1.–11.3.2015. Residenssijakso on osa AIAV:n ja SJI:n kahdenvälistä residenssisopimusta. Akiyoshidai International Art Villagen residenssi tarjoaa tilat visuaalisen ja esittävän alan taiteilijoille. Residenssi sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Honsun saaren eteläosassa noin 50 kilometrin päässä Yamaguchin kaupungista. Alue on tunnettu kalkkikiviesiintymisistään.

Residenssijakson ohjelman teemana on The Feature of this Land. Residenssijaksoon kuuluu työpajoja, luentoja ja/tai yhteisprojekteja lähialueen asukkaiden kanssa. Residenssitaitelijoita kannustetaankin yhteistyöhön alueen asukkaiden kanssa. Residenssi on tarkoitettu alle 40-vuotiaille taiteilijoille. Taitelijan on pystyttävä toimimaan ja elämään itsenäisesti. Tarkempaa tietoa residenssistä löytyy osoitteesta www.aiav.jp

Residenssivieraan käytössä on asunto ja studio, ja hänelle maksetaan matkakulut sekä päiväraha (2 800 jpy/pvä). Lisäksi tuotantokuluja korvataan.

Hakemukset pyydetään toimittamaan Suomen Japanin Instituuttin Ulla Kinnuselle keskiviikkoon 27.8. mennessä sähköpostiosoitteella ulla.kinnunen@finstitute.gr.jp.

Vapaamuotoisen hakemuksen liitteenä tulee olla selkeä työsuunnitelma, ansioluettelo + henkilökuva sekä portfolio, jossa on joko pari kuvaa tai videolinkki muutaman minuutin työhön.

Lisätiedot: ulla.kinnunen@finstitute.gr.jp