02/02/2024

Uutiset

Hae akkreditointia Venetsian taidebiennaalin avajaisviikolle

Tervetuloa juhlistamaan Suomen paviljongin näyttelyä Venetsian taidebiennaalin avajaisviikolle huhtikuussa! Voit nyt hakea akkreditointia eli pääsyä avajaisviikolle Frame Contemporary Art Finlandin kutsuvieraana. Venetsian biennaalin avajaisviikko eli taiteen ammattilaisille, sidosryhmille ja medialle suunnatut ennakkopäivät järjestetään tänä vuonna keskiviikosta perjantaihin 17.–19. huhtikuuta 2024. Suomen paviljongin avajaisia vietetään keskiviikkona.

Suomalaisen nykytaiteen asemaa ja kansainvälistymistä edistävä Frame tuottaa joka toinen vuosi Suomen näyttelyn Venetsian taidebiennaaliin. Suomen Aalto-paviljongissa nähdään tänä vuonna näyttely The pleasures we choose, jonka työryhmän muodostavat taiteilijat Pia LindmanVidha Saumya ja Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen, kuraattorit Yvonne Billimore and Jussi Koitela ja näyttelyarkkitehti Kaisa Sööt.

Hae akkreditointia täyttämällä oheinen verkkolomake sunnuntaihin 25. helmikuuta mennessä. Jokaiselle akkreditointia hakevalle henkilölle on täytettävä oma lomake, ja henkilökohtainen kutsu ja henkilöllisyystodistus tulee esittää biennaalin portilla.

Akkreditointien määrä on rajallinen, joten arvioimme hakemuksia saapumisjärjestyksessä ja tarvittaessa tapauskohtaisesti. Lähetämme vahvistuksen myönnetystä akkreditoinnista sähköpostitse keskiviikkoon 6.3. mennessä. Varsinainen pääsylippu avajaisviikolle lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen Venetsian biennaalin organisaatiosta huhtikuussa. Varmistathan, että antamasi osoite on oikein. Pyydämme ilmoittamaan välittömästi, jos sinun tarvitsee perua hakemasi akkreditointi.

Huomaathan, että Frame ei vastaa avajaisviikolle osallistuvien henkilöiden matkajärjestelyistä tai -kustannuksista.

Lämpimästi tervetuloa Venetsiaan!

Saavutettavuus

Suomen paviljonki sijaitsee Giardinin biennaalipuistossa, jossa pystyy liikkumaan pyörätuolilla. Lähin Vaporetto- eli vesibussipysäkki on Giardini. Myös Suomen paviljonkiin pääsee esteettömästi pyörätuolilla. Suomen paviljongin näyttelystä tulee saataville kuvailutulkkaus, johon pääsee QR-koodilla. Näyttelytilan kohokartta löytyy paviljongin sisäänkäynnin vierestä. Venetsian biennaali julkaisee lähempänä biennaalia saavutettavuuskartan näyttelyalueista.

Venetsian kaupungin saavutettavuudesta löytyy lisätietoa Accessible Venice -sivustolta. Voit ladata Venetsian kaupungin laatiman esteettömyyskartan Venetsian kaupungin sivustolta.

Maata pitkin matkustaminen

Venetsiaan voi matkustaa lentämisen ohella myös ekologisemmin maata pitkin. Matkustaminen Helsingistä Venetsiaan laivalla ja junalla kestää noin kaksi päivää. Yksi mahdollinen reitti on ottaa laiva Helsingistä Tukholmaan, mistä matka jatkuu yöjunalla Hampuriin, Saksaan. Hampurista matka jatkuu junalla Venetsiaan. Lue lisää vinkkejä ja kokemuksia matkasta esimerkiksi HIAPin sivuilta. Esimerkki mahdollisesta matkasuunnitelmasta:

Lähtö lauantaina 13.4.2024
Viking Line Helsingistä Tukholmaan klo 17.15
Saapuminen Tukholmaan su 14.4.2024 klo 10
Viking Line -sivusto

Sunnuntai 14.4.2024
Yöjuna Tukholmasta Hampuriin klo 17.34
Saapuminen Hampuriin 15.4.2024 klo 6.00
Junayhtiö SJ -sivusto

Maanantai 15.4.2024
Juna Hampurista Venetsiaan klo 6.34
Saapuminen Venetsiaan klo 20.42
Deutsche Bahn -sivusto

Lisätiedot

Katri Kuisma, tiedottaja
Arvid van der Rijt, ohjelma-assistentti
info@frame-finland.fi
puh. +358 40 507 0809

Kuvassa on paljon ihmisiä Suomen paviljongin edustalla. Paviljonki on sininen puurakennus ja sen sisäänkäynnin yllä lukee

Suomen Aalto-paviljonki Venetsian biennaalin avajaisviikolla vuonna 2022. Kuva: Reishabh Kailey