06/06/2019

Uutiset

Gallerioiden kehittämishanke starttaa Baselista

Kolme suomalaista galleriaa, Galerie Anhava, Galleria Heino ja Helsinki Contemporary, osallistuvat Volta Basel -taidemessuille kesäkuussa. Osallistuminen on osa opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa nykytaiteen gallerioiden kansainvälisen liiketoiminnan kehittämishanketta. Frame on hankkeen yhteistyökumppani.

Kaksivuotinen hanke toteutetaan yhteistyössä neljän yksityisen gallerian kesken. Hankkeella Galerie Anhava, Galerie Forsblom, Galleria Heino ja Helsinki Contemporary luovat galleriatoimijoiden kansainvälisiä asiakas- ja ammattilaisverkostoja sekä lisäävät gallerioiden kansainvälistä viestintä- ja liiketoimintaosaamista vahvistaen näin suomalaista taiteen välittäjäporrasta.

Kesäkuun messuviikko kerää paikalle suuren määrän taidekentän kansainvälisiä ammattilaisia ja keräilijöitä, ja tuo näkyvyyttä suomalaisille gallerioille. “On hienoa startata yhteistyö nimenomaan Baselista”, kertoo Helsinki Contemporaryn johtaja Mari Männistö. “Yhdessä tekemällä saamme voimaa ja kustannustehokkuutta muun muassa näkyvyyteen, viestintään ja kuljetuksiin. Myöhemmin laajennamme yhteistyötä esimerkiksi sidosryhmätapahtumiin ja gallerioiden kansainvälisen viestintäosaamisen vahvistamiseen.”

“On upeaa, että galleriat ovat sitoutuneet näin pitkäjänteiseen ja laajaan yhteistyöhön”, kommentoi Framen toimitusjohtaja Raija Koli. “Avustusjärjestelmä ei perinteisesti ole suosinut taidegallerioiden kansainvälistä toimintaa ja sen kehittämistä. Nykytaidekentän galleriatoiminta on Suomessa pientä, mutta sillä on elintärkeä tehtävä suomalaisten taiteilijoiden työllistymisen, uran edistämisen, tulonmuodostuksen ja taiteellisen kehittymisen kannalta. Tämän hankeen ja ministeriön myöntämän avustuksen tuella koko kentän toiminta vahvistuu.”

Hanke starttaa Baselista. 10.–15 kesäkuuta järjestettäville Volta 2019 Basel -taidemessuille osallistuvat galleriat esittävät kukin suomalaisen taiteilijan soolonäyttelyn: Galerie Anhava Elina Merenmiehen, Galleria Heino Axel Antaksen ja Helsinki Contemporary Sanna Kanniston.

Volta Basel -taidemessut perustettiin vuonna 2005, ja vuoden 2019 editio on messujen viidestoista. Tänä vuonna messuille osallistuu 79 galleriaa 25 eri maasta.

 

 

Kuva: Sanna Kannisto: Chloris chloris, 2019.