12/04/2013

Uutiset

Framessa aloitti joukko uusia osaajia

Visuaalisen taiteen keskus Frame on kevään aikana rekrytoinut kokonaan uudet osaajat.

Filosofian tohtori, kuraattori Taru Elfving on nimitetty ohjelmapäälliköksi 20. toukokuuta alkaen. Hän vastaa säätiön kotimaisesta ja kansainvälisestä tapahtumatuotannosta, yhteistyöhankkeista ja julkaisutoiminnasta. Elfving siirtyy Frameen HIAP ry:n (Helsinki International Artist Programme) ohjelmajohtajan tehtävästä. Hän on toiminut aikaisemmin muun muassa Contemporary Art Archipelagon (CAA, Turku 2011) taiteellisena johtajana sekä vapaana kuraattorina ja tutkijana Lontoossa.

Yo-merkonomi Satu Martin on nimitetty talous- ja hallintopäälliköksi 1. helmikuuta alkaen. Hän vastaa säätiön taloudesta ja hallinnosta sekä henkilöstöasioista. Martin siirtyi Frameen Pienen ja Keskisuuren Teollisuuden Edistämissäätiön talouspäällikön tehtävästä.

Valtiotieteen maisteri Heljä Franssila on nimitetty viestintäpäälliköksi 21. tammikuuta alkaen. Franssila vastaa säätiön viestinnästä, julkaisutoiminnasta, yritysyhteistyöstä ja tiedotuskeskustoiminnan käynnistämisestä. Franssila siirtyi Frameen Kulttuuritehdas Korjaamon viestintäpäällikön tehtävästä.

Filosofian maisteri Laura Boxberg on nimitetty Framen tiedottajaksi 13. toukokuuta lähtien. Hän suunnittelee ja toteuttaa Framen viestintää sekä kehittää erityisesti verkkopalveluita ja tiedotuskeskustoimintaa. Aikaisemmin Boxberg on työskennellyt amanuenssin ja tiedottajan tehtävissä Aboa Vetus & Ars Nova -museossa Turussa.

Filosofian maisteri Karoliina Korpilahti on nimitetty toimistonhoitajaksi 21. tammikuuta. alkaen. Hän vastaa taiteilijoiden neuvonnasta, apurahatoiminnan koordinoinnista sekä toimiston päivittäisistä asioista. Aikaisemmin Korpilahti on työskennellyt Helsingin kulttuurikeskuksessa tuottajana ja tiedottajana.

Filosofian maisteri, muotoilija Terhi Tuomi aloitti määräaikaisessa näyttelykoordinaattorin tehtävässä 14. tammikuuta. Hänen tehtäviinsä kuuluu Suomen Alvar Aalto-paviljongin ja Pohjoismaisen paviljongin näyttelykokonaisuuksien koordinointi Venetsian 55. kansainvälisessä taidebiennaalissa. Tuomi on työskennellyt aikaisemmin näyttelysuunnittelijan ja -koordinaattorin tehtävissä kansainvälisissä nykytaiteen näyttelyprojekteissa Saksassa.

Nimitykset on tehnyt Framen hallitus. Hallituksen puheenjohtajana toimii kuvataiteilija, professori Jan Kaila.

”Framessa on nyt koossa todella ammattitaitoinen ja innostunut joukko, jolla on erinomaiset valmiudet hoitaa Framelle annettuja tehtäviä suomalaisen visuaalisen taiteen edistäjänä ja kansainvälisen yhteistyön rakentajana. Ensimmäinen näytön paikkamme on Venetsian biennaali kesäkuussa, jossa isännöimme tänä vuonna sekä suomalaista Aalto-paviljonkia että Pohjoismaista paviljonkia. Paviljongeissa nähdään Terike Haapojan ja Antti Laitisen näyttelykokonaisuus Falling Trees”, sanoo Framen johtaja Raija Koli.

Frame-säätiön tehtävänä on vahvistaa suomalaisen visuaalisen taiteen asemaa sekä edistää kansainvälistä yhteistyötä taiteilijoiden ja taideinstituutioiden välillä. Säätiö tukee visuaalisen taiteen vientiä ja taiteilijoiden kansainvälistymistä sekä myöntää apurahoja. Frame toimii myös visuaalisen taiteen tiedotuskeskuksena. Säätiön toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Framen toimisto sijaitsee Kaapelitehtaalla Helsingissä.

Visuaalisen taiteen keskuksen Framen henkilökunta