26/05/2021

Uutiset

Framen vuoden 2020 vuosikertomus on julkaistu

Vuoden 2020 vuosikertomus on nyt luettavissa Framen verkkosivuilla.

Lue vuosikertomus

Frame Contemporary Art Finland on nykytaiteen asiantuntijaorganisaatio ja tiedotuskeskus, joka vahvistaa suomalaisen nykytaiteen asemaa sekä edistää yhteistyötä kotimaisten ja ulkomaisten nykytaiteen ammattilaisten välillä. Suurin kansainvälinen hankkeemme on Venetsian biennaalin Suomen näyttely.

Toimintamme lähtökohtana ovat yhdenvertaisuusperiaate, ilmaisunvapauden kunnioittaminen sekä taiteen toimijoiden moniäänisyyden tunnistaminen. Huomioimme kestävän kehityksen kaikessa toiminnassamme. Näihin kysymyksiin pureuduimme erityisesti vuonna 2020 – tuloksista voit lukea Vaikutukset ja avainluvut -luvuista. 

Framen tärkein tehtävä on suomalaisen nykytaiteen kansainvälistäminen. Vahvistamme nykytaiteen toimijoiden toiminta- ja työskentelyedellytyksiä lisäämällä verkostoja ja kulttuurivaihtoa, taiteen vientiä ja levitystä sekä kasvattamalla suomalaisten taiteilijoiden läsnäoloa ja näkyvyyttä maailmalla.

Frame on myös suomalaisen nykytaiteen tiedotuskeskus. Vahvistamme nykytaiteen toimintaympäristöä järjestämällä keskusteluja, tilaamalla selvityksiä ja käymällä jatkuvaa dialogia alan ammattilaisten ja instituutioiden kanssa. Kokoamme ja tuotamme tietoa nykytaiteen toimialasta alan ammattilaisten, päättäjien ja median käyttöön. 

Miten onnistuimme vuonna 2020? Tästä voit lukea luvuista Kansainvälinen ohjelma ja Frame tiedotuskeskuksena

Kohdeyleisömme ovat suomalaiset ja Suomessa asuvat taiteilijat, päättäjät ja media sekä nykytaiteen ammattilaiset Suomessa ja ulkomailla. Yhteistyötä teemme useiden kumppaniorganisaatioiden kanssa. 

Miten yhteistyötä tehtiin? Millaisia apurahahankkeita ulkomailla oli? Miten asiantuntijavieraat kokivat kohtaamiset suomalaisten taiteilijoiden kanssa? Vuoden 2020 tarinat löydät luvusta Kohokohdat vuonna 2020.

Framen yksi tärkeimmistä tukipilareista ovat lukuisat yhteistyökumppanit. Yksin emme voi toimia. Yhteistyökumppanit, ohjelmaan osallistuneet taiteilijat ja vieraat löydät tämän vuosikertomuksen lopusta.

Lämmin kiitos jokaiselle!

Rose-Mari Torpon teos, joka näyttää verhomaiselta liukuvärjätyltä kankaalta, joka laskostuu alareunastaan.

Rose-Mari Torpo osallistui ryhmänäyttelyyn Mark Rothko Art Centressä, Daugavpilsissä Latviassa vuonna 2020. Osallistumista tuettiin Framen apurahalla.