01/03/2019

Uutiset

Framen uusi ohjelma käynnistyy Epistemic Hospitality -tapahtumalla

Framen uusi ohjelma Rehearsing Hospitalities käynnistyy keskiviikkona 13. maaliskuuta koko päivän kestävällä Epistemic Hospitality -tapahtumalla. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Bioart Societyn, Suomen Madridin-instituutin, Saksan suurlähetystön ja Suomen Goethe-instituutin kanssa.

Tapahtumassa pohditaan tiedon, yhteisöjen ja vallan keskinäistä suhdetta. Mikä tai kuka päättää, kenen tieto on olennaista ja merkityksellistä? Miten monimuotoista tietämystä ja tietämisen tapoja voidaan mahdollistaa feministisen kuratoinnin käytäntöjen, uusien taiteellisten paradigmojen ja länsimaisten taidehistorioiden dekolonisaation kautta? Kuinka näillä käytännöillä voidaan koota, osallistaa ja työskennellä sellaisen tiedon kanssa, joka sijoittuu laajaan inhimillisten ja ei-inhimillisten maailmojen sekä kulttuurien väliseen todellisuuteen?

Tilaisuus rakentuu sekä kuratoriaalisten keskustelujen että Pia Lindmanin tilallis-biologisen työskentelyprosessin ympärille. Tapahtumaan osallistuvat taiteilija Razan Abou Askar, filosofi Rick Dolphijn, kuraattori Giovanna Esposito Yussif, tutkija Eeva-Kristiina Harlin, kuraattori ja tutkija Maria Iñigo Clavo, taiteilija Kristiina Koskentola, taiteilija Pia Lindman, taiteilija Anni Puolakka, taiteilija ja tutkija Sepideh Rahaa, taidehistorioitsija ja kuraattori Regine Rapp, kurattori Elina Suoyrjö, kuraattori Jennifer Teets sekä kuraattori ja ohjaaja Jochen Volz.

 

Epistemic Hospitality

13. maaliskuuta 2019
9.30–18.00
Bioart Society Solu Space (Luotsikatu 13, Helsinki)

Epistemic Hospitality -tapahtuma on valitettavasti täyteen varattu. Voit kuitenkin ilmoittautua odotuslistalle ottamalla yhteyttä viestintäassistentti Karoliina Virkkuseen, karoliina.virkkunen@frame-finland.fi.

Jotta tapahtuma olisi myös laajemman yleisön tavoitettavissa, voi tilaisuuden transkriptiota seurata reaaliajassa. Linkki transkriptioon ilmoitetaan tapahtumapäivänä Frame Finlandin verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Lisätiedot ja ohjelma kokonaisuudessaan

 

Kuvat:
Pia Lindman: Nose Eyes Ears, 2016. Valokuva: Fundação Bienal de São Paulo.
Outi Pieski: Homecoming – Ruoktut máhccan, 2019.
Sepideh Rahaa and Razan Abou Askar: A Dream That Came True?, 2016.
Kristiina Koskentola: Our bodies have turned to Gold, 2018.
Anni Puolakka: Suckling Animal Sibling at Kim? / Hydrogen Night, 2018. Performed with Marta Trektere. Valokuva: Andrej Strokins.