14/06/2019

Uutiset

Framen uusi ohjelma jatkuu syyskuussa

Framen vuosien 2019–2023 ohjelma Vieraanvaraisuusharjoituksia jatkuu syksyllä, kun tapahtumaviikko Gathering for Rehearsing Hospitalities järjestetään 9.–15. syyskuuta.

Kuuden päivän ajan Helsinkiin kokoontuu taiteilijoita, kuraattoreita ja taidekentän muita asiantuntijoita Suomesta ja ulkomailta. Ohjelma tuo yhteen Framen asiantuntijavieraat sekä paikallisen taidekentän laajassa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Taiteen kentällä yhteistyö, vierailut, kutsuminen ja keskustelutilaisuudet ovat arkipäivää. Taideinstituutiot ja kentän toimijat harjoittavat aktiivisesti vieraanvaraisuutta jokapäiväisessä toiminnassaan. Mutta millaisia valtasuhteita ja tietoa yhteistyöllä tuotetaan? Miten erilaiset taloudelliset ja kulttuuriset resurssit muokkaavat kohtaamisia ja keskustelukulttuuria? Syyskuun tapahtuma pureutuu siihen, miten voisimme olla vieraanvaraisia erilaisia tietämisen tapoja ja tietoa kohtaan.

Syyskuun tapahtumaviikko on avoin ja ilmainen kaikille, mutta joihinkin tilaisuuksiin on ennakkoilmoittautuminen. Varaa siis aika valmiiksi kalenteristasi – viikon ohjelma ja kaikki vieraat julistetaan elokuun alussa.

Syyskuun tapahtuma jatkaa maaliskuussa järjestetyn Epistemic Hospitality -tilaisuuden keskustelua vieraanvaraisuudesta erilaisia tietämisen tapoja ja tietoa kohtaan. Tapahtuma tavoitti tuolloin seitsemänkymmentä osallistujaa. Ote maaliskuun tilaisuudesta tehdystä transkriptioista on luettavissa verkkosivuiltamme.

Vieraanvaraisuusharjoituksia toteutuu samanaikaisesti uuden Today Is Our Tomorrow -taidefestivaalin kanssa. Festivaalin järjestää helsinkiläinen kuratoriaalinen organisaatio Publics yhdessä lukuisten paikallisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa.