24/01/2019

Uutiset

Framen uusi ohjelma harjoittelee vieraanvaraisuuksia

Framen uusi ohjelma vuosille 2019–2023, Rehearsing Hospitalities – Vieraanvaraisuusharjoitus, käynnistyy maaliskuussa. Ohjelma koostuu julkisista tapahtumista, keskusteluista, vertaistyöpajoista, koulutuksesta ja julkaisusarjasta. Se tuo yhteen Framen asiantuntijavieraat sekä paikallisen taidekentän laajassa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

”Nykytaidekenttä Suomessa tarvitsee paikalliseen kontekstiin kiinnittyvän laajan kansainvälisen foorumin edistämään ja pohtimaan taiteen merkityksellisyyttä sekä vaikutusta erilaisten yhteiskunnallisten, poliittisten ja kulttuuristen kriisien lävistämässä maailmassa”, sanoo Framen ohjelmapäällikkö Jussi Koitela.

Ohjelma vahvistaa pitkäjänteisen kulttuurisen keskustelun ja vaihdon merkitystä Framen ohjelmatoiminnassa niin, että julkinen ohjelma – asiantuntijavierasohjelmasta erilaisiin yhteistyöprojekteihin ja julkaisutoimintaan – korostaa moniäänistä keskustelua.

“Vieraanvaraisuutta ei harjoitella yksin, ja sitä ovat työstäneet monet toimijat, kuten vuoden 2012 Liverpoolin biennaali, Asematila, Publics ja Museum of Impossible Forms. Ohjelma luo uusia jaettuja vieraanvaraisia toimintatapoja ja ajattelua yhteistyössä monien eri tahojen kanssa”, Koitela korostaa.

 

Tapahtumia vuoden ympäri

Rehearsing Hospitalities – Vieraanvaraisuusharjoitus näkyy Helsingissä vuoden 2019 aikana kaksi kertaa.

13. maaliskuuta järjestettävä yhden päivän tapahtuma, Epistemic Hospitality, on alusta Suomessa toimivien taiteilijoiden ja kansainvälisten asiantuntijoiden vaihdolle ja keskustelulle. Se pohtii taiteellisen ja kuratoriaalisen työn mahdollisuuksia luoda ja ylläpitää tietämisen ja tiedon moninaisuutta. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Bioart Societyn, Suomen Madridin-instituutin ja Goethe-instituutin kanssa.

Maaliskuun tilaisuus pohjustaa syyskuussa tapahtuvaa nykytaiteen ohjelmaviikkoa , jolloin Suomeen saapuu suuri määrä nykytaiteen kuraattoreita ja muita asiantuntijoita viikon kestävää laajempaa ohjelmaa varten.

Ohjelma koostuu keskustelutilaisuuksista, työhuonevierailuista, esityksistä ja muista vieraanvaraisuutta ja vaihtoa haastavista sekä tuottavista tilaisuuksista. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat muiden muassa Publics, AV-arkki, Bioart Society, Museum of Impossible Forms, Goethe-instituutti ja Suomen kulttuuri-instituutti New Yorkissa. Tulevaisuudessa tilaisuuksia voidaan järjestää myös muualla Suomessa ja ulkomailla.

Lue lisää englanninkielisiltä verkkosivuiltamme