12/04/2013

Uutiset

Framen uuden visuaalisen ilmeen suunnittelivat Chris Bolton ja Linda Linko

Framen visuaalinen ilme on juuri uudistunut.

Framen uuden visuaalisen ilmeen ovat suunnitelleet graafiset suunnittelijat Chris Bolton ja Linda Linko. Ilmeen kantava elementti on oma Frame sans –fontti, jonka on suunnitellut Boltonin ja Linkon kanssa yhteistyössä graafinen suunnittelija Jaakko Suomalainen. Uudesta ilmeestä haluttiin luoda aikaa kestävä, helposti tunnistettava ja muista taidealan toimijoista erottuva kokonaisuus.

Suunnittelussa oli tärkeää, että ilme viestisi sekä Framen ymmärrystä suomalaisen taiteen traditiosta että halua etsiä uutta ja toimia visuaalisen taiteen kansainvälistämisen edelläkävijänä. Erityisesti Frame sans -kirjasimen suunnittelussa ammennettiin vanhoista suomalaisista kirjasimista ja typografiasta, joihin yhdistettiin nykyajan henki.

”Halusimme luoda Framelle ilmeen, joka ei toistaisi esimerkiksi näyttelyilmeissä usein nähtyjä stereotypioita. Tuoreus ja ennakkoluulottomuus olivat tärkeitä näkökohtia”, sanoo Linda Linko.

Uuden visuaalisen ilmeen elementteihin voi tutustua Framen verkkosivuilla sekä Framen sosiaalisen median kanavissa Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.