12/02/2024

Uutiset

Framen uudeksi johtajaksi on valittu Juha Huuskonen

Framen uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Juha Huuskonen. Hänen viisivuotinen kautensa alkaa 1. elokuuta 2024. Valinnan teki Framen hallitus.

Frame on nykytaiteen asiantuntijaorganisaatio ja tiedotuskeskus, joka vahvistaa suomalaisen nykytaiteen asemaa, edistää kansainvälistä toimintaa ja tuottaa tietoa nykytaiteesta. Frame tilaa ja tuottaa näyttelyn Suomen paviljonkiin Venetsian taidebiennaalissa.

Juha Huuskonen on työskennellyt vuodesta 2014 lähtien residenssiorganisaatio HIAP – Helsinki International Artist Programmen johtajana. Sitä ennen hän on työskennellyt taiteilijana, kuraattorina ja tuottajana, ja toiminut useissa kuvataiteen alan järjestöissä ja verkostoissa. HIAPin johtajana hän on panostanut erityisesti kansainvälisten verkostojen ja yhteistyön kehittämiseen ja tuottanut useita kansainvälisiä projekteja.

“Juha Huuskosen valintaa puolsivat hänen mittavat kansainväliset verkostonsa, kotimaisen kuvataiteen alan syvällinen ymmärrys sekä kokemus johtamisesta ja varainhankinnasta. Hänen laaja kokemuksensa ja aktiivinen toimintansa kuvataiteen kentällä tukevat hänen kykyään jatkaa sitä hienoa työtä, jota Frame on viime vuosina tehnyt nykyisen toimitusjohtajan Raija Kolin johdolla”, sanoo Framen hallituksen puheenjohtaja Jaakko LIndgren.

“Frame on erittäin tärkeä toimija kuvataiteen kentällä, ja minulle on suuri ilo päästä viemään organisaatiota kohti sen seuraavaa vaihetta. Johtajana haluan ylläpitää aktiivista vuorovaikutusta koko kuvataiteen kentän kanssa, jotta Frame voi palvella sitä parhaalla mahdollisella tavalla”, Juha Huuskonen sanoo.

Frame sai tehtävään yhteensä 18 hakemusta.

Juha Huuskonen