07/03/2014

Uutiset

Framen portfolioaineistot uudistuvat

portfoliotFrame aloitti vuoden 2013 alusta toimintansa nykytaiteen tiedotuskeskuksena. Nyt uusimme portfolio-käytäntöä siirtymällä digitaalisiin aineistoihin. Tähän asti Framen toimistolla on säilytetty fyysisiä taiteilijaportfolioita, joita on ollut lähes seitsemänsataa ja suurin osa tästä aineistosta on auttamatta vanhentunutta. Tietojen ylläpito digitaalisesti varmistaa jatkossa tietokannan ajantasaisuuden ja voimme esitellä taiteilijoita jo ennen kuin kansainväliset kuraattorivieraat saapuvat Suomeen. Tietokanta on näin myös sisällöltään yhtenäinen.

Olemme ottaneet sähköpostitse yhteyttä taiteilijoihin, joilla on portfolio Framessa, ja pyytäneet heitä noutamaan kansionsa kevään 2014 aikana. Portfolioihin sisältyvät näyttelykatalogit tallennamme uuteen taiteilijakirjastoomme, jossa niihin voi tutustua. Jatkossa lähetämme  digitaalisessa tietokannassa oleville taiteilijoillemme kerran vuodessa kyselyn, jolla he voivat ilmoittaa mahdolliset muuttuneet tietonsa. Tietokanta ei ole ulkopuolisille avoin eikä verkossa selailtavissa.

Mikäli sinulla on ollut portfolio Framen arkistossa etkä ole saanut kirjettä sähköpostitse tai haluat liittyä digitaaliseen kuvataitelijatietokantaan, täytä palautelomake Framen verkkosivuilla osoitteessa www.frame-finland.fi/yhteystiedot/palaute/. Valitse kohdasta “Palautteen tyyppi” vaihtoehto “kysely” ja aiheeksi “Framen muu toiminta”. Palauteteksti-kohtaan voit laittaa viestiksi “Haluan liittyä digitaaliseen tietokantaan”. Ohjeet tietokantaan liittymisestä saat sähköpostilla. Jos sinulla on muuta palautetta tai ideoita portfoliokäytäntöihin liittyen, tulevat ne meille perille samalla lomakkeella.

Kiitos yhteistyöstä!