19/10/2018

Uutiset

Framen marraskuun ohjelma: tule tapaamaan kansainvälisiä nykytaiteen ammattilaisia

Joukko Suomessa vierailevia kansainvälisiä nykytaideammattilaisia kertoo työskentelystään ja tarkastelee nykytaiteessa vaikuttavia ajankohtaisia aiheita Framen marraskuun keskusteluohjelmassa. Kaikki keskustelut ovat yleisölle avoimia ja järjestetään englannin kielellä – lämpimästi tervetuloa mukaan!


Frame Espresso: Collectivity Beyond Global North

Renée Mboya, Asep Topan ja Christopher Wessels
tiistaina 6. marraskuuta klo 10–12
Sinne (Iso-Roobertinkatu 16, Helsinki)

Vuoden 2018 Frame Espressoissa on keskitytty pohtimaan kollektiivisten lähestymistapojen merkitystä ja muutoksia nykytaiteen kentällä.

Vuoden ja samalla koko Frame Espresso -sarjan päättävä keskustelu Collectivity Beyond Global North pidetään galleria Sinnessä 6. marraskuuta. Keskustelussa laajennetaan kollektiivisuuden käsitystä ei vain paikallisena ilmiönä, vaan käytäntönä, jonka avulla voidaan haastaa perinteiset ja juurtuneet maantieteelliset sekä kulttuuriset käsitykset ja jakolinjat. Keskustelu käydään kuraattoreiden Renée Mboyan, Asep Topanin ja Christopher Wesselsin alustusten pohjalta.

Edellisissä kollektiivisuutta käsitelleissä Frame Espressoissa syvennyttiin keväällä 2018 julkaistuun Agencies of Artin raporttiin pohjoismaisten pienten ja keskisuurten taideinstituutioiden toimijuudesta ja arvosta.

Framen ohjelma uudistuu keväällä 2019, ja Collectivity Beyond Global North jää Frame Espresso -keskustelusarjan viimeiseksi keskusteluksi. Suurkiitos kaikille tilaisuuksiin vuosien aikana osallistuneille puhujille ja aktiivisille yleisöille!


An evening with HICP resident Cory Scozzari

tiistaina 13. marraskuuta 2018
klo 18–20
Framen toimisto
(Ratakatu 1 b A 9, Helsinki)

Tule tapaamaan vuoden viimeistä Helsinki International Residency Programme (HICP) -residenssiläistä Cory Scozzaria Frameen tiistaina 13. marraskuuta klo 18–20. Tilaisuudessa Scozzari puhuu kuratoriaalisesta ja taiteellisesta työskentelystään.

Scozzari on vuonna 2016 perustetun barcelonalaisen Cordova-taidetilan johtaja ja yksi perustaja. Tällä hetkellä hän työskentelee Barcelonassa Fundacio Antoni Tapies -residenssissä. Scozzari on toiminut myös lontoolaisessa Jupiter Woods -taideorganisaatiossa sekä avustavana kuraattorina wieniläisessä Thyssen-Bornemisza Art Contemporaryssa (TBA21).


Feministisen kuratoinnin In Waves -residenssi

maanantaina 26. marraskuuta 2018
klo 19–21
Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
(Hanasaarenranta 5, Espoo)

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus on kutsunut feministisen kuraattoriduon nynnyt kuratoimaan residenssiviikon osaksi kulttuurikeskuksen taiteellista ohjelmaa. Kansainvälisessä In Waves -residenssissä työpajoja ohjaavat kuraattori Helena Reckitt, taiteilija-aktivisti Timimie Märak ja taiteilijakollektiivi Read-in.

Residenssi avautuu 26. marraskuuta, jolloin Hanasaaressa järjestetään tapahtuma, jossa suomalaisen taidekentän tekijät voivat tavata residenssin kansainvälisiä vieraita. Illan ohjelmassa on Anne Naukkarisen ja Maarit Mustosen WATERFALL 7 esitys, residenssin osallistujien esittely, vapaata keskustelua sekä pientä tarjoilua.

Mukaan mahtuu 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittaudu tapahtumaan 23. marraskuuta mennessä. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä nynnyt, Hanasaari ja Frame Contemporary Art Finland.

 

#framefinland
@frame_finland

Kuva (vasemmalta): Christopher Wessels, Asep Topan ja Renée Mboya.