09/03/2015

Uutiset

Framen maaliskuun apurahahaku visuaalisen taiteen hankkeille on käynnistynyt

Nastja Sade Ronkko: On broken hearts and other storiesVisuaalisen taiteen keskus Framen apurahahaku visuaalisen taiteen kansainvälistä yhteistyötä ja vientiä edistäviin hankkeisiin käynnistyy tänään maanantaina 9. maaliskuuta. Apurahoja myönnetään nykytaiteen eri aloille: kuvataide, mediataide, performanssi, sarjakuvataide, taidekäsityö, valokuvataide, äänitaide.

Apurahoja haetaan sähköisesti osoitteessa http://frame.apurahat.net. Haku päättyy tiistaina 31. maaliskuuta kello 24.00 Suomen aikaa.

 

Maaliskuussa haetaan vuoden 2015 hankkeisiin

Maaliskuun haussa apurahoja haetaan loppuvuonna 2015 tapahtuviin hankkeisiin. Apurahoja ei voi hakea takautuvasti.

Frame ilmoittaa päätöksensä myöntämistään apurahoista sekä hakijoille sähköpostilla että Framen verkkosivuilla noin kahdeksan viikon kuluttua haun päättymisestä. Framen apurahamenettely pohjautuu säätiön vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriöltä saamaan valtionavustukseen.

Apurahaa tapahtumiin, julkaisuihin tai asiantuntijavierailuihin

Tukea voi hakea ulkomailla järjestettävään visuaalisen taiteen tapahtumaan, johon osallistuu yksi tai useampi suomalainen tai Suomessa työskentelevä taiteilija, taiteilijaryhmä tai muu taidekentän toimija. Apurahaa voi hakea myös vieraskielisen, visuaaliseen taiteeseen liittyvän julkaisun valmistamiseen. Lisäksi apurahaa voi hakea visuaaliseen taiteeseen liittyvien asiantuntijavierailujen järjestämiseen Suomessa ja ulkomailla.

Framen apurahaa voivat hakea yksityiset henkilöt (suomalaiset kuvataiteilijat, Suomessa työskentelevät kuvataiteilijat sekä suomalaiset ja ulkomaalaiset kuraattorit ja tuottajat) tai suomalaiset työryhmät sekä suomalaiset ja ulkomaiset yhteisöt (yhdistykset, taidemuseot, galleriat ja kulttuuri-instituutit).

Vuonna 2012 perustetun Frame-säätiön tehtävänä on vahvistaa suomalaisen visuaalisen taiteen asemaa edistämällä kansainvälistä yhteistyötä ja lisäämällä vuorovaikutusta suomalaisten ja kansainvälisten visuaalisen taiteen alan ammattilaisten ja instituutioiden välillä.

Apurahainfo tiistaina 10. maaliskuuta klo 14–15

Kaikille avoin apurahainfo Framen apurahoista järjestetään Framen toimistolla Helsingissä (Ratakatu 1 b A 9, 6 krs.) tiistaina 10. maaliskuuta klo 14–15. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

 Lue lisää Framen apurahoista ja hakuohjeista

Lisätietoja:

Karoliina Korpilahti, koordinaattori, Visuaalisen taiteen keskus Frame
karoliina.korpilahti@frame-finland.fi
, puh. 044 728 99 14

 

Kuva: Nastja Säde Rönkkö: On Broken Hearts and Other Stories, Santiago de Chile, 2013. Osallistumista tuettiin Framen apurahoilla.