28/11/2014

Uutiset

Framen galleriavalmennukseen haki lähes 80 toimijaa

Lähes 80 galleristia, galleriassa työskentelevää asiantuntijaa tai gallerian perustamista suunnittelevaa taidekentän toimijaa haki Visuaalisen taiteen keskuksen Framen järjestämään galleriatoimijoiden koulutukseen. Koulutukseen valittiin 18 valmennettavaa. Valinnoissa painotettiin erityisesti kansainvälistymistä eli hakijan pyrkimystä ja valmiuksia toimia myös ulkomailla.

Tammi-helmikuussa pidettävän nelipäiväisen galleriavalmennuksen tavoitteena on kehittää kotimaisten galleriatoimijoiden ammatillista osaamista. Valmennuksessa annetaan välineitä taiteilijan edustamiseen, gallerian profilointiin, viestintään sekä verkostojen luomiseen. Lisäksi tutustutaan gallerioiden erilaisiin toiminta- ja rahoitusmalleihin.

”Hakemukset olivat valtavan hyviä, ja ne osoittavat, että galleriakentällä on vahva motivaatio kehittää toimintaa ja tähän kaivataan ammatillista koulutusta. Mietimmekin nyt hakemusten pohjalta, millaista koulutustoimintaa voimme tarjota jatkossa”, sanoo Framen ohjelmapäällikkö Taru Elfving.

Galleriavalmennus on osa Valtakunnallista välittäjävalmennusta, jota hallinnoi Music Finland. Valtakunnallista välittäjävalmennusta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Hämeen ELY-keskus, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Seinäjoen ja Oulun kaupungit.

Visuaalisen taiteen keskus Framen tehtävänä on vahvistaa suomalaisen visuaalisen taiteen asemaa. Se edistää nykytaiteen vientiä, kansainvälistä näkyvyyttä sekä suomalaisten ja kansainvälisten nykytaiteen toimijoiden yhteistyötä. Säätiö pyrkii vaikuttamaan alan asemaan ja rahoitukseen kotimaassa.