12/08/2013

Uutiset

Framen elokuun apurahahaku on käynnistynyt

Visuaalisen taiteen keskus Framen apurahahaku visuaalisen taiteen kansainvälistä yhteistyötä ja vientiä edistäviin hankkeisiin on käynnistynyt. Apurahoja myönnetään visuaalisen taiteen eri aloille: kuvataiteeseen, valokuvataiteeseen, mediataiteeseen, taidekäsityöhön ja sarjakuvataiteeseen. Haku päättyy lauantaina 31. elokuuta.

Tukea voi hakea ulkomailla järjestettävään visuaalisen taiteen tapahtumaan, johon osallistuu yksi tai useampi suomalainen tai Suomessa työskentelevä taiteilija, taiteilijaryhmä tai muu taidekentän toimija. Tapahtuma voi olla esimerkiksi yksityisnäyttely, kansainvälinen ryhmänäyttely, biennaali, festivaali, taidemessut, seminaari tai workshop. Apuraha voidaan myöntää esimerkiksi teosten kuljetuskustannuksiin tai matka- ja majoituskulujen kattamiseen.

Apurahaa voi hakea myös vieraskielisen, visuaaliseen taiteeseen liittyvän painotuotteen tai muun julkaisun valmistamiseen. Tukea voi hakea, jos painotuotteen voidaan katsoa edistävän suomalaisen taiteilijan tuotannon esittelyä tai suomalaisen taiteen tunnettavuutta ulkomailla. Apurahan myöntäminen edellyttää painotuotteen tai julkaisun levityssuunnitelmaa. Apuraha voidaan myöntää esimerkiksi painotuotteesta tai julkaisusta aiheutuvien kulujen kattamiseen sekä käännöskuluihin.

 Lisäksi apurahaa voi hakea visuaaliseen taiteeseen liittyvien asiantuntijavierailujen järjestämiseen Suomessa ja ulkomailla. Tällöin apurahalla voidaan kattaa matka- ja majoituskuluja tai osallistumismaksuja.

Framen apurahaa voivat hakea yksityiset henkilöt (suomalaiset kuvataiteilijat, Suomessa työskentelevät kuvataiteilijat sekä suomalaiset ja ulkomaalaiset kuraattorit ja tuottajat) tai suomalaiset työryhmät sekä suomalaiset ja ulkomaiset yhteisöt (yhdistykset, taidemuseot, galleriat ja kulttuuri-instituutit).

Lue lisää apurahahausta Apurahat-sivultamme.