06/11/2015

Uutiset

Framen apurahahaku vuoden 2016 visuaalisen taiteen hankkeisiin käynnistyy

Framen apurahahaku suomalaisen nykytaiteen kansainvälistämiseen käynnistyy maanantaina 9. marraskuuta.

Apurahaa myönnetään seuraavilla nykytaiteen aloilla: kuvataide, valokuvataide, mediataide, taidekäsityö, sarjakuvataide, performanssi ja äänitaide.

Apurahaa voi hakea suomalaisten ja Suomessa työskentelevien taiteilijoiden ulkomaiseen näyttelytoimintaan, messuosallistumiseen, vieraskielisiin julkaisuihin, asiantuntijavierailuihin sekä matka-, majoitus- ja kuljetuskuluihin.

Nyt käynnistyvässä haussa apurahaa haetaan vuonna 2016 tapahtuviin hankkeisiin. Takautuvasti apurahaa ei voi hakea.

Haku päättyy maanantaina 30. marraskuuta 2015 kello 23.59 Suomen aikaa.

Apurahoja haetaan verkossa apurahapalvelussa.

Tarkat ohjeet apurahan hakemiseen ovat Apurahat-osiossa.

Tervetuloa apurahainfoon – varaa aika myös apurahaklinikalle

Kaikille avoin apurahainfo järjestetään Framen toimistolla (Ratakatu 1 b A 9, 6. krs, Helsinki) keskiviikkona 11. marraskuuta kello 15–16. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Iltapäivä jatkuu apurahaklinikalla kello 16–18, jolloin annetaan henkilökohtaista opastusta apurahahakemuksen tekemiseen. Apurahaklinikalle voi varata 20 minuutin mittaisen ajan Karoliina Korpilahdelta, karoliina.korpilahti@frame-finland.fi.

Apurahaklinikka palvelee myös puhelimitse tiistaina 17.11. kello 14–16. Puhelinaika (20 minuuttia) varataan Karoliinalta etukäteen sähköpostitse.

Frame ilmoittaa päätöksensä myöntämistään apurahoista hakijoille henkilökohtaisesti ja verkkosivuillaan tammikuun lopussa. Framen apurahamenettely pohjautuu säätiön vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriöltä saamaan valtionavustukseen.

Frame on nykytaiteen tiedotuskeskus, jonka tehtävänä on vahvistaa suomalaisen visuaalisen taiteen asemaa edistämällä kansainvälistä yhteistyötä sekä lisäämällä vuorovaikutusta suomalaisten ja kansainvälisten visuaalisen taiteen alan ammattilaisten ja organisaatioiden välillä.

Lisätietoja:

Karoliina Korpilahti, koordinaattori, Visuaalisen taiteen keskus Frame

karoliina.korpilahti@frame-finland.fi, 044 728 9914