21/10/2014

Uutiset

Frame kutsuu galleriavalmennukseen – haku käynnissä nyt

Visuaalisen taiteen keskus Frame järjestää alkuvuodesta 2015 nelipäiväisen galleriavalmennuksen, jonka tavoitteena on kehittää kotimaisten galleriatoimijoiden ammatillista osaamista sekä parantaa edellytyksiä toimia ulkomailla.

Koulutuksessa annetaan välineitä taiteilijan edustamiseen, gallerian profilointiin, myyntiin ja viestintään sekä verkostojen luomiseen. Tarkastelemme myös gallerioiden toiminta- ja rahoitusmalleja.

Valmennukseen voivat hakea galleristit ja galleriassa työskentelevät asiantuntijat, nykytaiteen tuottajat ja kuraattorit. Koulutukseen voi hakea myös, jos suunnittelee gallerian perustamista. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Valintaan vaikuttavat hakijan esittämät perustelut ja koulutuksen tarve.

Koulutus koostuu luennoista ja harjoituksista. Kutsumme valmentajiksi taiteen ja galleriatoiminnan asiantuntijoita ulkomailta ja Suomesta. Viestintä- ja myyntikoulutusta vetävät asiantuntijat, jotka tuntevat myös kulttuuri- ja taidekenttää.

Valmennus pidetään Helsingissä 26.–28.1. ja 9.2., ja se on maksuton.

Haku valmennukseen on päättynyt 17. marraskuuta.

Valinnoista ilmoitetaan henkilökohtaisesti 28. marraskuuta mennessä.

Visuaalisen taiteen keskuksen Framen tehtävänä on vahvistaa suomalaisen visuaalisen taiteen asemaa. Teemme tätä edistämällä nykytaiteen vientiä, kansainvälistä näkyvyyttä sekä suomalaisten ja kansainvälisten nykytaiteen toimijoiden yhteistyötä. Pyrimme myös vaikuttamaan alan asemaan ja rahoitukseen kotimaassa.

Galleriavalmennus on osa Valtakunnallista välittäjävalmennusta, jota hallinnoi Music Finland. Valtakunnallista välittäjävalmennusta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Hämeen ELY-keskus, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Seinäjoen ja Oulun kaupungit.

Lisätietoja:

Ohjelmapäällikkö Taru Elfving, Visuaalisen taiteen keskus Frame,
taru.elfving@frame-finland.fi, puh. 050 042 4063