25/05/2015

Uutiset

Frame avasi uuden, jatkuvan matka-apurahahaun

Hintsanen_Päivi_ja_Sälekivi_Timo_Galerie_Vernon_Praha_Tsekki_kuvaaja_Jitka_HanusovaVisuaalisen taiteen keskuksen Framen uusi matka-apurahahaku visuaalisen taiteen kansainvälistä yhteistyötä ja vientiä edistäviin hankkeisiin on käynnistynyt. Matka-apurahoja myönnetään nykytaiteen eri aloille: kuvataide, mediataide, performanssi, sarjakuvataide, taidekäsityö, valokuvataide ja äänitaide.

Matka-apurahoja haetaan sähköisesti osoitteessa http://frame.apurahat.net. Haku on jatkuva ja päättyy 15. marraskuuta 2015 kello 23.59 Suomen aikaa.

Nyt voit hakea apurahaa vuonna 2015 tapahtuviin matkoihin

Matka-apurahahaussa apurahoja haetaan loppuvuonna 2015 tapahtuviin matkoihin. Hakemus on jätettävä ennen matkalle lähtöä. Viimeistään sunnuntaina 14. kesäkuuta jätetyt hakemukset ehtivät kesäkuun käsittelyyn, ja niihin liittyvät ratkaisut ilmoitetaan 23. kesäkuuta. Seuraavan kerran päätöksiä tehdään elokuussa.

Frame ilmoittaa päätöksensä myöntämistään apurahoista sekä hakijoille sähköpostilla että Framen verkkosivuilla. Päätöksiä tehdään kuukausittain kesäkautta lukuun ottamatta. Framen apurahamenettely pohjautuu säätiön vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriöltä saamaan valtionavustukseen.

Apurahaa henkilökohtaisiin matkoihin ja omien teosten kuljetuskuluihin

Tukea voi hakea ulkomailla järjestettävään visuaalisen taiteen tapahtumaan, johon osallistuu yksi tai useampi suomalainen tai Suomessa työskentelevä taiteilija tai kuraattori. Matka-apurahaa voi hakea ainoastaan henkilökohtaisiin matka- ja majoituskuluihin tai omien teosten kuljetuskuluihin.

Framen matka-apurahaa voivat hakea yksityiset henkilöt: suomalaiset kuvataiteilijat, Suomessa työskentelevät kuvataiteilijat sekä suomalaiset kuraattorit ja tuottajat.

“Avaamme uuden, jatkuvan matka-apurahahaun, jotta taiteilijoilla ja kuraattoreilla olisi mahdollisuus tarttua nopeastikin ulkomaisiin näyttelytilaisuuksiin tai osallistua ajankohtaisiin tapahtumiin. Kyseessä on pilottihanke, joka arvioidaan ja jonka jatkosta päätetään helmikuussa 2016”, kertoo Framen johtaja Raija Koli.

Frame-säätiön tehtävänä on vahvistaa suomalaisen visuaalisen taiteen asemaa edistämällä kansainvälistä yhteistyötä ja lisäämällä vuorovaikutusta suomalaisten ja kansainvälisten visuaalisen taiteen alan ammattilaisten ja instituutioiden välillä.

Lue lisää matka-apurahahausta sekä hakijan ohjeet

 

Kuva: Päivi Hintsasen ja Timo Sälekiven näyttely Galerie Vernonissa, Prahassa. Näyttelymatkaa tuettiin Framen apurahoilla vuonna 2013. Kuvaaja Jitka Hanusova.