12/05/2015

Uutiset

Essi Kausalainen ja Kimmo Modig valittiin residenssiohjelmiin Lontoossa ja Cambridgessa

Essi-Kausalainen_pine&bambooTaiteilijat Essi Kausalainen ja Kimmo Modig on valittu taiteilijaresidensseihin Lontoossa ja Cambridgessa Britanniassa. Essi Kausalainen työskentelee syksyllä residenssissä Wysing Arts Centressä Cambridgessa ja Kimmo Modig The White Buildingissa (SPACE) Lontoossa.

Residenssiohjelmat ovat syntyneet Suomen Lontoon Instituutin aloitteesta yhteistyössä Framen ja HIAP:n (Helsinki International Artist Programme) kanssa.

Performanssitaiteilija Essi Kausalainen tutkii työssään ihmiskehoa aisteineen, ajatuksineen ja vaistoineen. Performansseissaan, videoinstallaatioissaan ja piirroksissaan hän tekee huomioita ihmisistä ja muista elävistä olennoista.

Wysing Arts Centre, joka on 1600-luvun maalaistalo Cambridgessa, tarjoaa vaihtoehtoisen ympäristön taiteelliseen tutkimukseen, kokeiluun ja tuottamiseen. Taiteilijoiden työstä syntyy residenssiin jatkuva näyttely- ja yleisötilaisuuksien ohjelma.

Taiteilija Kimmo Modig tekee luovan työnsä teknologian parissa. Modigilla on tausta äänisuunnittelijana, ja siksi hänen töissään on usein puhetta ja ne esitetään joko lavalla tai verkossa. Hänen residenssinsä The White Building on erikoistunut teknologiaan ja kestävään elämäntapaan, ja se on osa merkittävää Space London -taideorganisaatiota, joka sijaitsee Hackney Wickissä Lontoossa.

 

Kuva: Essi Kausalainen: Pine & Bamboo Palm, 2013.