03/06/2013

Uutiset

Eija-Liisa Ahtila Art Baselissa

Eija-Liisa Ahtila, Vaakasuora, 2011. © 2011 Crystal Eye – Kristallisilmä Oy.
Eija-Liisa Ahtila, Vaakasuora, 2011. © 2011 Crystal Eye – Kristallisilmä Oy.

 

Tunnetuimpiin suomalaisiin nykytaiteilijoihin lukeutuvan Eija-Liisa Ahtilan teos Vaakasuora – Horizontal teos nähdään Art Basel-taidemessujen Unlimited -näyttelyssä Baselissa 13.–16. kesäkuuta.

Art Basel on maailman johtava taidemessut, jonka yhteydessä esitetään myös erilaisia kuratoituja näyttelykokonaisuuksia.  Art Basel järjestää vuosittain taidemessut Baselissa, Miamissa ja Hong Kongissa. Kesäkuun Art Basel ja Unlimited-näyttely nähdään Baselissa, Sveitsissä.

Unlimited-näyttelyn on kuratoinut New Yorkin Sveitsin instituutin johtaja, kuraattori Gianni Jetzer. Unlimited esittää yhteensä 79 kunnianhimoista suuren mittakaavan teosta, joita kaikkia yhdistää se, että teokset haastavat taidemessujen esitystapoja ja taideteoksen kokoa. Mukana on teoksia nuoremmilta taiteilijoilta, sekä tunnetuilta nykytaiteilijoilta, kuten esimerkiksi Ai Wei Weiltä, Miroslaw Balkalta, Martin Creediltä ja Alfredo Jaarilta.

Eija-Liisa Ahtilan Vaakasuora – Horizontal (2011) on kuusikanavainen käsitteellinen projisointi-installaatio, joka pohtii luontokappaleen, kuusen, esittämistä ihmisenkokoisissa tiloissa. Teos on esillä Helsingissä Nykytaiteen museo Kiasman Eija Liisa-Ahtila – Rinnakkaiset maailmat -näyttelyssä  1. syyskuuta 2013 asti.

Visuaalisen taiteen keskus Frame tukee Ahtilan osallistumista Unlimited-näyttelyyn Art Baselin taidemessuilla.

Art Basel – Unlimited, 13.–16.6.2013, Basel, Sveitsi

Eija-Liisa Ahtila: Rinnakkaiset maailmat, Nykytaiteen museo Kiasma, 19.4.–1.9.2013, Helsinki