08/10/2019

Uutiset

Cupore kartoittaa taiteen tiedotuskeskusten toimintaa – vastaa kyselyyn

Suomessa on yhdeksän taiteen alan tiedotuskeskusta, jotka edistävät oman alansa asemaa, toimintaedellytyksiä sekä tekevät suomalaista taidetta tunnetuksi ulkomailla. Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore tekee nyt kartoitusta taiteen ja kulttuurin eri toimialoja edistävistä keskeisistä tahoista ja kerää näkemyksiä kentän tarpeista. 

Kartoitusta tehdään kyselyllä, joka on suunnattu taiteen ja kulttuurin ammattilaisille. Kyselyssä selvitetään, kuinka taiteenalojen toimintamahdollisuuksia voitaisiin parantaa. Kyselyyn voi vastata sähköisellä lomakkeella 1. marraskuuta 2019 mennessä

Kyselyn vastaukset kootaan hankkeen loppuraporttiin, joka julkaistaan keväällä 2020.

Taiteen tiedotuskeskuksia ovat Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Frame Contemporay Art Finland, Kirjallisuuden vientikeskus FILI, Music Finland, Suomen pelialan keskus Neogames, Sirkuksen tiedotuskeskus, Suomen elokuvasäätiö, Tanssin Tiedotuskeskus Dance Info Finland ja Teatterin tiedotuskeskus TINFO.

 

Kuva: Frame myöntää apurahoja taiteilijoiden näyttelytoimintaan ulkomailla. Framen apurahaa saaneen Anikó Kuikan yksityisnäyttelystä GAO Galleryssa Lontoossa 2019.