19/05/2015

Uutiset

Checkpoint Helsinki esittää: taidetta taikuutta ja taloutta

Talous on taikuutta, eikä taikuus aina ole hyväntahtoista. Virkkeessä tiivistyy nykytaideteoksen On a Long Enough Timeline The Survival Rate For Everyone Drops to Zero sanoma.

Checkpoint Helsingin tilaama teos esitetään yleisölle Cirkossa Helsingissä 25.–27. toukokuuta joka ilta klo 19. Sen ovat luoneet ruotsalainen taiteilijaduo Goldin+Senneby yhdessä taikuri Malin Nilssonin kanssa. Esitykset ovat maksuttomia, mutta paikat on varattava etukäteen. Ne, jotka maksavat 10 euron hintaisen lipun, pääsevät osaksi taikuutta.

Circossa järjestetään myös teosta kommentoiva Taide, talous, taikuus -seminaari  27. toukokuuta kello 13–17. Siinä pureudutaan talouspolitiikan, talouden digitalisaation ja abstahoinnin teemoihin – sekä siihen, miten taikuus liittyy niihin. Englanniksi käytävään keskusteluun osallistuvat Saara Hacklin, Pekko KoskinenTere Vadén sekä Kalle Nio, ja sitä moderoi kuraattori Jussi Koitela. Seminaariin on vapaa pääsy.

Goldin+Sennebyn takana ovat ruotsalaiset taiteilijat Simon Goldin ja Jakob Senneby. Heidät tunnettaan erityisesti performatiivisista ja virtuaalisista teoksistaan, joissa he käsittelevät muun muassa juridiikan ja talouden teemoja. Malin Nilsson on kansainvälisesti tunnettu taikuri, joka on työskennellyt Goldin+Sennebyn kanssa vuodesta 2011 lähtien.

Checkpoint Helsinki on vuonna 2013 perustettu nykytaideorganisaatio, joka tuottaa tulevaisuuden nykytaidetta Helsinkiin. Sen toimintaa tukevat Helsingin kaupunki ja Koneen Säätiö. Checkpoint Helsinki toteutuu yhdessä Helsingin juhlaviikkojen kanssa.

checkpointhelsinki.org
goldinsenneby.com

Varaa lippu: holvi.com/shop/checkpointhelsinki/section/goldin-senneby-liput

Lisätiedot: Pia Sievinen, viestintävastaava
Puh. 040 5599 155
pia[at]checkpointhelsinki.org