01/11/2021

Uutiset

Apurahahaku nykytaiteen kansainvälisiin hankkeisiin vuodelle 2022 käynnistyi

Framen apurahahaku suomalaisen nykytaiteen kansainvälisiin hankkeisiin on käynnistynyt 1. marraskuuta 2021. Apurahaa voi hakea vuonna 2022 toteutettaviin hankkeisiin ja matkoihin.

Frame jakaa vuosittain apurahoja taiteilijoille, nykytaiteen asiantuntijoille ja yhteisöille. Apurahoilla tuetaan Suomessa toimivien tai suomalaisten taiteilijoiden näyttelytoimintaa ulkomailla sekä kansainväliseen levitykseen tarkoitettuja taidejulkaisuja, gallerioiden osallistumista taidemessuille ja nykytaiteen ammattilaisten verkostoitumismatkoja.

Apurahaa myönnetään seuraavilla nykytaiteen aloilla: kuvataide, valokuvataide, mediataide, taidekäsityö, sarjakuvataide, performanssi ja äänitaide.

Projektiapurahahaku käynnissä marraskuun ajan

Projektiapurahaa voivat hakea yhteisöt kansainväliseen näyttely- ja messutoimintaan. Lisäksi taiteilijat ja yhteisöt voivat hakea projektiapurahaa kansainvälisen taidejulkaisun toteuttamiseen vuodelle 2022.

Projektiapurahahaku sulkeutuu tiistaina 30. marraskuuta 2021 kello 23.59 Suomen aikaa.

Hakemuksia matka-apurahaan voi jättää jatkuvassa haussa

Matka-apurahaa voi hakea jatkuvassa haussa. Matka-apuraha on suunnattu taiteilijoille, taiteen asiantuntijoille ja työryhmille.

Mihin voi hakea?

  • Matka-apurahaa voi hakea matkakuluihin, majoituskuluihin, taideteosten kuljetuskuluihin sekä taideteosten vakuutuskuluihin kuljetuksen aikana.
  • Taiteilijat voivat hakea matka-apurahaa näyttelytoimintaan ulkomailla.
  • Nykytaiteen asiantuntijat voivat hakea matka-apurahaa Suomen ulkopuolelle suuntautuviin työmatkoihin.
  • Ulkomaiset nykytaiteen asiantuntijat voivat hakea matka-apurahaa Suomeen.
  • Suomalaiset nykytaiteen yhteisöt voivat hakea matka-apurahaa ulkomaisen asiantuntijavieraan kutsumiseksi Suomeen.

​Päätöksiä taiteilijoiden matka-apurahoista tehdään joka toinen kuukausi. Asiantuntijavieraiden matkahakemuksista päätöksiä tehdään neljä kertaa vuodessa.

Hakeminen ja hakuohjeet

Voit hakea apurahaa suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi. Ohjeet apurahan hakemiseen löydät täältä. Täytä hakemus verkossa Framen apurahapalvelussa[↗].

Kaikki apurahapäätökset ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti sähköpostilla sekä Framen verkkosivustolla. 

Apurahainfo ja vinkkejä verkossa

Frame järjestää verkossa pidettävän apurahainfon, jossa apurahakoordinaattori Veera Lizé kertoo apurahoista.

Apurahainfo suomeksi 10.11. klo 10 Zoomissa. Kesto: noin 40 minuuttia.
Apurahainfo englanniksi 10.11. klo 11 Zoomissa. Kesto: noin 40 minuuttia.

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua. Kumpaankin infoon mahtuu mukaan 100 osallistujaa.

Vinkkejä hyvän hakemuksen tekoon löydät myös Framen YouTube-kanavalta viime vuoden apurahainfo-videotallenteelta. Hyvän apurahahakemuksen anatomia -osio alkaa kohdassa 7:00. Ohjevideon kieli on suomi. Videossa on myös suomenkieliset tekstitykset.

Henkilökohtaisia neuvonta-aikoja

Varaa aika apurahaklinikalle, jossa voit keskustella apurahakoordinaattori Veera Lizén kanssa hakemukseesi liittyvistä asioista. Klinikat toteutetaan 20 minuutin henkilökohtaisina keskusteluaikoina keskiviikkona 10. marraskuuta klo 13 ja 16 välillä.  Voit varata joko puhelinajan tai kasvokkaisen tapaamisen Framen toimistolla, osoitteessa Ratakatu 1 b A 9, Helsinki.

_______________________________________________________________________

Framen apurahat pähkinänkuoressa
  • Frame jakaa apurahoja tukeakseen suomalaisen kuvataiteen kansainvälistymistä. Frame pyrkii tukemaan Suomessa toimivien tai suomalaisten taiteilijoiden kansainvälistä uraa, parantamaan heidän toimeentuloa sekä tukemaan kansainvälistä yhteistyötä sekä erilaisia kumppanuuksia nykytaiteiden kentällä.
  • ​Vuosittain yli 600 taiteilijaa ja alan toimijaa hakee Framen apurahaa noin kahden miljoonan euron edestä. Apurahoilla tuetaan keskimäärin 170 hanketta ja yli 200 taiteilijaa ja nykytaiteen asiantuntijaa vuodessa.
  • Frame jakaa vuosittain apurahoja 270 000 euroa.
  • Projetkiapurahaa voi hakea kahdesti vuodessa. Matka-apurahaan on voimassa jatkuvahaku, jonka aikana päätöksiä tehdään joka toinen kuukausi, eli kuudesti vuodessa.

_______________________________________________________________________

Lisätiedot

Veera Lizé, apurahakoordinaattori
veera.lize@frame-finland.fi
puh. + 358 (0) 44 728 9914