09/03/2022

Uutiset

Alankomaiden opintomatkan osallistujat valittu


Osallistujat Frame Contemporary Art Finlandin ja Suomen Benelux-instituutin toukokuun kansainväliselle opintomatkalle Alankomaihin on valittu. Osallistujat matkalle valittiin helmikuussa järjestetyllä avoimella haulla.

Matkalle osallistuvat Oulun taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Satu Alajoki, Seinäjoen taidehallin tuottaja Pii Anttila, Valokuvakeskus Nykyajan toiminnanjohtaja Terhi Asumaniemi, Valokuvagalleria Hippolyten toiminnanjohtaja Henna Harri, Kuopion kuvataiteilijat ry:n toiminnanjohtaja Toni Ledentsa, SIC-gallerian Aino Lintunen, Museum of Impossible Formsin varapuheenjohtaja Vishnu Vardhani Rajan sekä Turun taiteilijaseuran puheenjohtaja Johanna Sinkkonen. 

Hakemuksia opintomatkalle jätettiin 39. 

Osallistujat valitsi työryhmä, johon kuuluvat Framen toimitusjohtaja Raija Koli, ohjelmapäällikkö Jussi Koitela ja Benelux-instituutin johtaja Laura Boxberg. Valinnoissaan työryhmä arvioi hakijan motivaatiota ja matkan hyötyä hänen edustamalleen organisaatiolle. 

“Koska opintomatka on osa Framen kuvataidekentän edistämistyötä, joka vahvistaa kentän rakenteita, osaamista ja rahoitusta, painotimme valinnoissa osallistujien ja organisaatioiden valtakunnallista edustavuutta. Tavoitteemme on, että opintomatkalta karttunut tieto ja osaaminen välittyisi koko kuvataiteen kentälle ja että matkan tuloksia voitaisiin hyödyntää paitsi kunkin organisaation lähialueella, myös valtakunnallisesti”, sanoo Benelux-instituutin johtaja Laura Boxberg.

Organisaatiotoimijoille räätälöidyn matkaohjelman tavoitteena on jakaa tietoa ja kasvattaa osaamista liittyen kuvataideorganisaatioiden toimintamuotoihin, ohjelma- ja kuratointityöhön, hyvään hallintoon ja rahoitusmahdollisuuksiin. Matkan tarkoituksena on tutustuttaa osallistujat hollantilaiseen kuvataidekenttään, verkostoitua suomalaisten ja hollantilaisten ammattilaisten kanssa sekä kartoittaa yhteistyömahdollisuuksia heidän kanssaan.

Matkan ajankohta on 10.–13.5.2022.Lisätiedot

Laura Boxberg, johtaja
The Finnish Cultural Institute for the Benelux
+358 44 739 6079
laura.boxberg@finncult.be

Raija Koli, johtaja
Frame Contemporary Art Finland
+358 44 728 9938
raija.koli@frame-finland.fi

A person walking through white walled gallery space. On the wall there is colourfull small paintings.