17/05/2016

Uutiset

Aamukahviklubi: Maija Blåfield

2Golden_Age_still
Maija Blåfield: Kulta-aika, 2015. Lyhytelokuva, 19 minuuttia.

Frame ja HIAP – Helsinki International Artist Programme käynnistävät toukokuussa uuden keskustelusarjan, jossa paneudutaan kullakin kerralla yhteen taideteokseen, sen sisältöön ja muotoon. Aamukahvin äärellä käytävää keskustelua alustavat teoksen taiteilija sekä vaihtuvat nykytaiteen asiantuntijat. Keskustelua moderoivat ja teosvalinnat tekevät HIAPin kuraattori Jenni Nurmenniemi ja Framen ohjelmakoordinaattori Anna Virtanen.

Ensimmäisellä Aamukahviklubilla tarkastellaan Maija Blåfieldin teosta Kulta-aika. Maija Blåfield on helsinkiläinen kuvataiteilija ja elokuvantekijä, jonka teokset yhdistävät dokumentaarisuutta ja fiktiota. Kulta-aika on dokumenttielokuva muistamisesta, unohtamisesta ja siitä miten tapahtumat muuttuvat tarinoiksi. Maija Blåfieldin kanssa keskustelua alustaa Nykytaiteen museon Kiasman amanuenssi Kati Kivinen.

Ensimmäinen Aamukahviklubi järjestetään keskiviikkona 25.5.2016 klo 10–12 Framen toimistolla (Ratakatu 1 b A 9, 6. krs). Keskustelu käydään suomeksi. Tilaisuus on kaikille avoin, lämpimästi tervetuloa!

Keskustelusarja toteutetaan yhteistyössä AV-arkin kanssa.