22/02/2017

Uutiset

Aamukahviklubi: Essi Kausalainen

Vuoden ensimmäisellä Aamukahviklubilla 28. helmikuuta tarkastellaan Essi Kausalaisen teosta Newcomers, joka esitettiin syksyllä 2016 SIC-galleriassa.

Aamukahviklubi järjestetään tiistaina 28.2.2017 klo 10 Framen toimistolla. Keskustelu on avoin kaikille. Kausalaisen kanssa keskustelua alustaa kuraattori Jenni Nurmenniemi. Keskustelu käydään suomeksi ja tulkataan tarvittaessa englanniksi.

Kausalainen (s.1979) on opiskellut performanssia ja esitysteoriaa Turun Taideakatemiassa ja Teatterikorkeakoulussa Helsingissä. Hänen teoksilleen ominaisia ovat seremonialliset tilanteet ja eleet, jotka tuovat näkyviin paikan, ihmisen, eliöiden ja esineiden vuorovaikutussuhteita.

Kausalainen työsti Newcomersia taiteilijaresidenssissä Wysing Arts Centressa vuonna 2015, jolloin residenssiohjelman teemana oli multiversumi. Videoteoksesta, rakkauslaulusta, tekstiteoksesta ja performanssista koostunut teoskokonaisuus käsitteli sienijuuren, eli kasvin ja sienen symbioosin, inspiroimia teemoja, kuten sisäkkäin olemista, avautumista ja antautumista, luottamusta ja rakkautta.

 

Aamukahviklubi on Framen ja HIAPin yhteistyössä järjestämä keskustelusarja, jonka jokaisessa keskustelussa paneudutaan yhteen taideteokseen. Keskusteluissa tarkastellaan teoksia Suomessa toimivilta, kansainvälisesti aktiivisilta taiteilijoilta, ja niitä alustavat vaihtuvat taiteilija- ja kommentaattorivieraat. Yhdessä yleisön kanssa keskustelijat tarkastelevat tietyn teoksen muotoa, sisältöä ja syntyprosessia erilaisista näkökulmista.

Aamukahviklubi: Essi Kausalainen
tiistai 28.2.2017 klo 10
Framen toimisto, Ratakatu 1 b A 9, 6. krs. Helsinki


Kuva: Essi Kausalainen, Newcomers, 2016