17/03/2016

Uutiset

Framen julkaisema IC-98 -monografia yksi vuoden kauneimmista kirjoista

IC_julkaisu_
IC-98: Hours, Years, Aeons – Moving Images and Other Projects. Kuva: Rosa Kuosmanen

Framen julkaisema IC-98:n (Patrik Söderlund ja Visa Suonpää) tuotantoa tarkasteleva laaja teos Hours, Years, Aeons – Moving Images and Other Projects 1998–2015 – on valittu yhdeksi vuoden 2015 kauneimmista kirjoista. Suomen kirjataiteen komitea myönsi teokselle Kirjataiteen kaunis kirja -kunnianmaininnan ja valitsi sen mukaan Vuoden kauneimmat kirjat 2015 -kokoelmaan.

Taidekirjojen sarjassa palkittua teosta raati kuvaili seuraavasti: ”Harmaaskaalalla pelaava kirja on rauhallinen kehys taiteen kieleen. Videoteoksia tekevän duon työt onnistutaan esittämään upeasti. Taitto toimii kurinalaisesti, tyylikkäänä dialogina kuvien kanssa. Kuvamateriaali on hyödynnetty tukemaan jokaisen projektin ominaislaatua.” Sarjassa palkittiin lisäksi 8 muuta taidekirjaa.

IC_julkaisu
IC-98: Hours, Years, Aeons – Moving Images and Other Projects. Kuva: Rosa Kuosmanen

Taru Elfvingin ja Patrik Söderlundin toimittama julkaisu avaa useita näkökulmia IC-98:n työhön, ja se toimii monipuolisena käsikirjana taiteilijakaksikon teoksiin ja ajatteluun. Erityisesti ammattilaisyleisöä palvelevat kattavat teosesittelyt, jossa on kuvattu yksityiskohtaisesti kaikki taiteilijaduon tähänastiset animaatiot, installaatiot ja julkaisut. Teoksen visuaalisen ilmeen on suunnitellut Minna Luoma. Kirja julkaistiin vuoden 2015 Venetsian biennaalin yhteydessä.

Suomen kirjataiteen komitea valitsee vuosittain vuoden kauneimman kirjan. Lisäksi se palkitsee 24 muuta teosta Kirjataiteen kaunis kirja -kunniamaininnalla. Komitean tavoitteena on kiinnittää huomio kirjoihin kirjataiteellisina kokonaisuuksina, ja arvostelussa huomioidaan typografia, materiaalit, tekninen toteutus ja taiton luoma kokonaisvaikutelma.

 

Painetun kirjan voi tilata Framesta lähettämällä sähköpostia osoitteella info@frame-finland.fi (45 euroa + postituskulut 11 euroa). Kirjan voi myös ladata ilmaiseksi verkossa Issuusta (http://issuu.com/framefinland/docs/ic98_hoursyearsaeons_1_).

 

Kuvat: Rosa Kuosmanen