29/01/2016

Uutiset

Framen matka-apurahahaku nyt avoinna

Visuaalisen taiteen keskuksen Framen matka-apurahahaku nykytaiteen kansainvälistä yhteistyötä ja vientiä edistäviin hankkeisiin on käynnistynyt 1. helmikuuta.

Matka-apurahoja myönnetään nykytaiteen eri aloille: kuvataide, mediataide, performanssi, sarjakuvataide, taidekäsityö, valokuvataide ja äänitaide. Tänä vuonna matka-apurahaa voivat hakea myös ulkomaiset asiantuntijavieraat Suomeen suuntautuviin matkoihin. Myös työryhmät voivat nyt hakea matka-apurahaa.

Jatkuvan matka-apurahahaun tavoitteena on antaa taiteilijoille ja muille taiteen ammattilaisille mahdollisuus tarttua nopeastikin näyttelytilaisuuksiin ja muihin ajankohtaisiin tapahtumiin ulkomailla.

 

Matka-apurahojen hakuehdot

  • Matka-apurahoja myönnetään kansainväliseen näyttelytoimintaan tai muuhun tapahtumaan.
  • Avustusta voi hakea vain henkilökohtaisiin tai työryhmän jäsenten matka-, majoitus- ja kuljetuskuluihin.
  • Apurahaa voivat hakea suomalaiset tai Suomessa työskentelevät taiteilijat ja taiteen ammattilaiset sekä ulkomaiset asiantuntijat.
  • Hakemus on jätettävä ennen matkalle lähtöä.

 

Haku on jatkuva, ja se päättyy 31. lokakuuta 2016 kello 23.59 Suomen aikaa.

Matka-apurahapäätöksiä tehdään kuukausittain kesäkautta lukuun ottamatta. Framen apurahamenettely pohjautuu säätiön vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriöltä saamaan valtionavustukseen.

Frame-säätiön tehtävänä on vahvistaa suomalaisen visuaalisen taiteen asemaa edistämällä kansainvälistä yhteistyötä ja lisäämällä vuorovaikutusta suomalaisten ja kansainvälisten visuaalisen taiteen alan ammattilaisten ja instituutioiden välillä.

Matka-apurahoja haetaan sähköisesti osoitteessa http://frame.apurahat.net

 

Hakuohjeet:

http://localhost:8888/frame_vanha/palvelut/apurahat/apurahan-hakijalle/

 

Lisätietoja:

koordinaattori Maikki Lavikkala, Frame, maikki.lavikkala@frame-finland.fi, 044 728 9914