08/02/2021

Uutiset

Uusia osaajia Frameen

Framessa on alkuvuodesta aloittanut kaksi uutta osaajaa: ohjelmakoordinaattori Dahlia El Broul ja projektikoordinaattori Francesco Raccanelli

Dahlia El Broul suunnittelee ja toteuttaa Framen kansainvälistä asiantuntijavierasohjelmaa osana ohjelmatiimiä. Asiantuntijavierasohjelmalla Frame tukee suomalaisten taiteilijoiden ja muiden nykytaidekentän toimijoiden verkottumista kutsumalla Suomeen kansainvälisiä taiteen ammattilaisia. Francesco Raccanelli vastaa vuoden 2022 Venetsian taidebiennaalin Suomen paviljongin näyttelytuotannosta. Frame tilaa ja tuottaa näyttelyn Suomen Alvar Aalto -paviljonkiin. 

Dahlia El Broul on New Yorkista kotoisin oleva kuraattori, taidekasvattaja ja taiteilija. Hän on työskennellyt lukuisissa newyorkilaisissa nykytaiteen instituutioissa, kuten BAAD! Bronx Academy of Arts and Dancessa, The 92nd Street Y Art Centerissä, MoMA PS1:ssä sekä Documenta 14 -näyttelyn taidekasvatus- ja yleisötyötiimissä. Suomessa hän opiskeli taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston CuMMA-linjalla ja on työskennellyt erilaisissa projekteissa mm. EMMA Espoon Modernin taiteen museossa ja residenssiorganisaatio HIAP Helsinki International Artist Programmessa. El Broul on transkulttuuristen taiteilijoiden yhdistys Catalysti ry:n varapuheenjohtaja. 

Francesco Raccanelli on taidehistoriaa ja kulttuuriperintöalaa opiskellut, Italiasta kotoisin oleva taiteen alan asiantuntija. Hän on työskennellyt vuodesta 2011 lähtien useiden kansainvälisten Venetsian biennaalin paviljonkinäyttelyitä toteuttavien organisaatioiden, kuten Institut für Auslandsbeziehungen – Ifan ja British Councilin kanssa. Vuodesta 2019 lähtien Raccanelli on toiminut projektikoordinaattorina Framen ja arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen Archinfon Venetsian biennaaliprojekteissa.