26/10/2023

Uutiset

Tulossa marraskuussa: Transformative Actions for Contemporary Arts

Keskiviikkona 22.11.2023 klo 1317.30
Koneen Säätiö, Lauttasaaren kartano, Otavantie 10, 00200 Helsinki.

Osana meneillään olevaa Islands of Kinship -hanketta Frame isännöi kuuden eurooppalaisen taideinstituution tapaamista Helsingissä marraskuussa. Tapaamisviikolla järjestämme kaikille avoimen tapahtuman keskiviikkona 22. marraskuuta klo 13:1517:30 Koneen Säätiön Lauttasaaren kartanossa.

Ohjelma kutsuu taiteen kentän ammattilaiset tapaamaan Islands of Kinship -kumppaneita ja osallistumaan paikallisten asiantuntijoiden kanssa keskusteluun kestävyyden ja yhdenvertaisuuden edistämisestä taideorganisaatioissa. Keskustelua seuraa IHME Helsingin ja WAUHAUS-kollektiivin isännöimä tilaisuus. Tilaisuuksien kieli on englanti ja ne ovat yleisölle maksuttomia.

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen oheisella verkkolomakkeella 15. marraskuuta 2023 mennessä. Voit ilmoittautua iltapäivän ensimmäiseen, toiseen tai molempiin osiin. Osallistujamäärä on rajoitettu järjestäjien ja Islands of Kinship -verkoston lisäksi 45 henkilöön (paneelikeskustelu) ja 25 henkilöön (IHME & WAUHAUS-tapahtuma).

Ohjelma
22. marraskuuta 2023

Klo 13:15–14:15: Paneelikeskustelu: Transformative Actions for Contemporary Arts.

Paneelikeskustelussa taiteilija-kirjoittaja Isa Hukka, fasilitaattori Kay Han ja S.U.R. Colectivo (Sofia Guridi Sotomayor, Florencia Pochinki, Amy Gelera and Natalia Ruiz Román) johdattavat keskusteluun keinoista, joilla taideorganisaatiot voivat huomioida ilmasto-oikeudenmukaisuutta, transformatiivista oikeudenmukaisuutta ja niihin liittyviä rampanäkökulmia (eco-cripness) toiminnassaan.

Klo 15–17:30: IHME Helsinki & WAUHAUS: What’s fermenting?

Tapahtuman ohjelma koostuu kuuntelemisesta, reflektiosta, omien kokemusten jakamisesta ja ohjatusta keskustelusta pienryhmissä. Tarjolla on fermentoituja juomia. Tapahtuman suunnittelu ja fasilitointi: Aliisa Talja ja Samuli Laine.

Islands of Kinship: A Collective Manual for Sustainable and Inclusive Art Institutions on Framen ja kuuden muun eurooppalaisen taideorganisaation kaksivuotinen projekti. Hankkeen tavoitteena on syventää taideorganisaatioiden osaamista inklusiivisuutta ja yhdenvertaisuutta edistävistä käytännöistä ja luoda keinoja ekologisen kestävyyden ja ilmasto-oikeudenmukaisuuden huomioimiseen.

Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin Creative Europe -ohjelma. Muut hankkeessa mukana olevat organisaatiot ovat Jindřich Chalupecký Society (Praha, Tsekin tasavalta) Faculty of things that can’t be learned (Bitola/ Skopje, Makedonia), Julius Koller Society (Bratislava, Slovakia), Latvian Centre for Contemporary Art – LCCA (Riika, Latvia), Temporary Gallery (Köln, Saksa) ja Stroom Den Haag (Haag, Hollanti).

Kuvitus: Reishabh Kailey