Framen turvallisemman tilan periaatteet

Näillä periaatteilla pyrimme luomaan tiloistamme ja tilaisuuksistamme turvallisempia ja viihtyisämpiä kaikille:

Keskinäinen kunnioitus ja tuki. Kunnioitetaan kaikkia samoissa tiloissa olevia ja tilaisuuksiin osallistuvia ja heidän puheenvuorojaan. Toimitaan hyväntahtoisesti ja pidetään huolta toisistamme.

Olettaminen ja yleistäminen. Ei tehdä oletuksia kenenkään sukupuolesta, pronomineista, seksuaalisesta suuntautumisesta, toimintakyvystä, taustasta tai muista henkilökohtaisista ominaisuuksista. Kunnioitetaan jokaisen oikeutta itsemäärittelyyn tai -määrittelemättömyyteen. 

Suostumus. Älä kosketa tai ota valokuvia muista ilman heidän suostumustaan. Digitaalisessa ympäristössä älä ota näyttökuvia tai nauhoitetta ilman osallistujien lupaa. Kysy ja kunnioita saamaasi vastausta. Ole valmis pyytämään anteeksi ja muuttamaan käytöstäsi, jos toinen pyytää sitä.

Vastuullisuus. Kaikki tiloissa oleskelevat ja tilaisuuksiin osallistuvat ovat vastuussa turvallisemman tilan toteutumisesta. Jos kohtaat epäasiallista käytöstä tilaisuuden aikana, ilmoita siitä Framen paikalla olevalle henkilökunnalle tai tapahtuman jälkeen palautelomakkeella

Voit ottaa meihin yhteyttä sekä ennen, jälkeen että tapahtumien aikana. Tavoitat meidät anonyymisti palautelomakkeen kautta. Vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttä kullekin tilaisuudelle nimettyyn vastaavaan yhteyshenkilöön.

Nämä turvallisemman tilan periaatteet on päivitetty keväällä 2022 ja julkaistu 2.8.2022.