07/06/2021

Uutiset

Framen uusi apurahatoimikunta on valittu

Framen uuteen apurahatoimikuntaan on valittu taiteilijat Ramina Habibollah, Hannaleena Heiska, Sandra Kantanen sekä kuraattori Pontus Kyander. Uuden apurahatoimikunnan toimikausi alkaa joulukuussa 2021 ja toimikauden pituus on kaksi vuotta.

Framella on säätiön hallituksen nimittämä apurahatoimikunta, johon kuuluvat kahden vuoden välein vaihtuvat hallituksen nimeämät jäsenet. Tänä vuonna jäseniä haettiin avoimella haulla. Hakuilmoituksessa haettiin neljää jäsentä, joista kolme arvioi taiteilija- ja projektihakemuksia ja yksi hakemuksia taiteen muilta asiantuntijoilta, kuten kuraattoreilta ja museoalan ammattilaisilta. Frame-säätiön hallitus nimesi apurahatoimikunnan avoimessa haussa tulleiden hakemusten pohjalta.

Hakemuksia avoimeen hakuun tuli 35 kappaletta. 

Frame jakaa vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää tukea suomalaisen nykytaiteen kansainväliseen toimintaan. Framen apurahoilla tuetaan suomalaistaiteilijoiden näyttelyitä ulkomailla, kansainväliseen levitykseen tarkoitettuja taidejulkaisuja, gallerioiden osallistumista taidemessuille ja nykytaiteen ammattilaisten verkostoitumismatkoja. 

Framen apurahatoimikunta 2021–2023:

Ramina Habibollah on helsinkiläinen taiteilija ja kuraattori. Hänen teoksensa käsittelevät ekologiaa, feminismiä ja kyborgin antropologiaa. Työssään hän on kiinnostunut tutkimaan vaihtoehtoista rinnakkaiseloa toislajisten ja toisenlaisten ulottuvuuksien kanssa.

Hannaleena Heiska valmistui Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2006. Hän työskentelee monialaisesti maalauksen, piirustuksen, liikkuvan kuvan ja performanssin parissa. Hänen teoksensa kietoutuvat usein tieteen mahdollisuuksien, elämän ja olemassaolon mysteerin ympärille. 

Valokuvataiteilija Sandra Kantanen on syntynyt 1974 Helsingissä. Hän asuu ja työskentelee Hangossa jossa kuvaa pääosin luontoa ja maisemia. Hänen teoksiaan löytyy useista kokoelmista Suomesta sekä ulkomailta.

Pontus Kyander on kirjoittaja ja kuraattori. Hän työskenteli taidekriitikkona ja vapaana kuraattorina Ruotsissa vuosina 1994–2008. Hän on toiminut museonjohtajana Norjassa Trondheimin ja Sørlandetin taidemuseoissa, julkisen taiteen johtajana Aucklandissa Uudessa-Seelannissa sekä professorina Ewha Universityssä Soulissa Etelä-Koreassa. 

Lue lisää Framen apurahoista