08/12/2022

Uutiset

Editorial Tables: Reciprocal Hospitalities avautuu Lontoossa tammikuussa

The Showroom, 63 Penfold Street, Lontoo, UK
Avajaiset: tiistaina 24. tammikuuta 2023, 18.30–20.30
Näyttely avoinna yleisölle 25.1.–18.3.2023, keskiviikosta lauantaihin klo 12–18

Editorial Tables: Reciprocal Hospitalities on näyttely ja julkinen ohjelma, joka kokoaa yhteen esimerkkejä Ruth Bealen, Sezgin Boynikin (Rab-Rab Press), Minna Haukan & Kristin Luken (The Mobile Feminist Library), Minna Henrikssonin, Rose Nordinin sekä Elham Rahmatin & Vidha Saumyan (NO NIIN magazine) julkaisutoiminnasta.

Editorial Tables esittelee tiedon tuottamisen ja levittämisen tapoja riippumattoman, kokeellisen ja taiteilijavetoisen julkaisutoiminnan kautta, keskittyen erityisesti feministisiin ja dekolonialistisiin näkökulmiin. Se tuo yhteen erilaisia praktiikoita julkaisu-, arkisto-, painatus- ja levitystoiminnan piiristä sekä brittiläisiltä että suomalaisilta taiteilijoilta ja kuraattoreilta. The Showroom -taidetilassa Lontoossa pidettävässä näyttelyssä julkaisutoiminnan eri muodot käyvät vuoropuhelua keskenään.

Näyttelytila pyrkii avaamaan uusia yhteyksiä painotuotteiden ympärillä tapahtuvien kohtaamisten kautta, tarjoten kävijälle mahdollisuuden osallistua ja ajatella tilassa olevan materiaalin kanssa. Näyttelyn kahdeksan viikon aukiolon aikana yleisön on mahdollista osallistua tapahtumaohjelmaan, josta kerrotaan tarkemmin tammikuussa.

Editorial Tables: Reciprocal Hospitalities on The Showroomin ja Frame Contemporary Art Finlandin yhteistyöhanke, joka pohjautuu pitkäaikaiseen kuratoriaaliseen vuorovaikutukseen alkaen Framen Helsingissä järjestämästä Gathering for Rehearsing Hospitalities 2019 -tapahtumasta. Hankkeen kolmas yhteistyökumppani on Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti. Näyttelyn ja yleisöohjelman ovat yhdessä kuratoineet The Showroomin kuraattori Lily Hall, Framen avustava kuraattori Yvonne Billimore ja Framen ohjelmapäällikkö Jussi Koitela.

Yhteistyöhanke on osa The Showroomin ohjelmaa vuonna 2023; Frame Contemporary Art Finlandin julkista ohjelmaa Rehearsing Hospitalities 2019–2023, sekä Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien ohjelmaa Together Again, johon taiteilija Minna Henriksson osallistuu vuonna 2023.

Minna Henrikssonin tekemä linoleikkaus

Minna Henriksson, Lentolehtiset / Leaflets (Elvi Sinervon mukaan, Runo Sörnäisistä, s. 76–77). Linoleikkaus paperilla.


Editorial Tables: Reciprocal Hospitalities on ensimmäinen kolmesta kansainvälisestä yhteistyöhankkeesta, jotka muodostavat Vieraanvaraisuusharjoituksia (Rehearsing Hospitalities) -ohjelman viimeisen vuoden. Vuoden 2023 yhteistyökumppaneita ovat The Showroom (Lontoo), UKS (Unge Kunstneres Samfund / Young Artists Society) (Oslo), Vera List Center for Art and Politics (New York), Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti ja Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti. Ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin tammikuussa. 

Rehearsing Hospitalities 2023 on osa EU-rahoitteista hanketta Islands of Kinship: A Collective Manual for Sustainable and Inclusive Art Institutions. Suomen tiede- ja kulttuuri-instituuttien Together Again -ohjelman rahoittajana toimii Suomen kulttuurirahasto ja Wihurin säätiö. The Showroomia tukee julkisella rahoituksella Arts Council England.