01/02/2022

Uutiset

Avoin haku kuvataideorganisaatioiden opintomatkalle Hollantiin toukokuussa 2022

Frame Contemporary Art Finland ja Suomen Benelux-instituutti avaavat nykytaiteen ammattilaisille haun opintomatkalle Hollantiin toukokuussa 2022. Matka on jatkoa Framen opintomatkojen sarjaan, jonka tarkoitus on edistää kuvataiteen toimialaa ja synnyttää kansainvälisiä verkostoja. 

Matkaohjelmaan sisältyy vierailuja hollantilaisissa taidehalleissa, taiteilijalähtöisissä tiloissa ja muissa taideorganisaatiossa. Matka toteutuu Amsterdam Art Weekin aikaan. 

Organisaatiotoimijoille räätälöidyn matkaohjelman tavoitteena on jakaa tietoa ja kasvattaa osaamista liittyen kuvataideorganisaatioiden toimintamuotoihin, ohjelma- ja kuratointityöhön, hyvään hallintoon ja rahoitusmahdollisuuksiin. Matkan tarkoituksena on tutustuttaa osallistujat hollantilaiseen kuvataidekenttään, verkostoitua suomalaisten ja hollantilaisten ammattilaisten kanssa sekä kartoittaa yhteistyömahdollisuuksia heidän kanssaan.

Opintomatka on osa Framen kuvataidekentän edistämistyötä, jonka tavoitteena on vahvistaa kentän rakenteita, osaamista ja rahoitusta. 

Keizersgracht Reguliers bridge in Amsterdam

Keizersgracht & Reguliersgracht Amsterdam. Photo by Massimo Catarinella

Ohjelma

Matkan ajankohta on 10.–13.5.2022 ja se kestää neljä päivää. Osallistujat vierailevat kolmessa kaupungissa; Amsterdamissa, Rotterdamissa ja Utrechissa. Matkaohjelma sisältää tapaamisia ja vierailuja nykytaidekohteisiin pääasiassa toimistoaikojen puitteissa, mutta sisältää myös joitain iltatapahtumia.

Saavutettavuus 

Matkaohjelmaan sisältyy päivittäin runsaasti ohjelmaa ja siirtymisiä julkisilla kulkuvälineillä kuten junalla ja raitiovaunulla. Matka sisältää runsaasti sosiaalisia tilanteita. Matkan työkieli on englanti. Ota yhteyttä etukäteen mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen matkan saavutettavuuteen. 

Kuka voi hakea?

Matkalle voivat hakea Suomessa toimivien kuvataideorganisaatioiden, kuten taiteilijaseurojen, taiteilijavetoisten gallerioiden, taidehallitoimijoiden ja muiden taideorganisaatioiden (poisluettuna taidemuseot) edustajat, kuten johtajat, kuraattorit sekä toimi- tai luottamushenkilöt. Toivomme hakemuksia eri puolilta Suomea ja alueellista monipuolisuutta korostetaan valinnoissa. Matkalle valitaan 8 osallistujaa.

Hakeminen

Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Hakemuksessa hakijan tulee kertoa motivaatiostaan (max. 1000 merkkiä): miksi matkasta olisi hyötyä osallistujalle ja hänen organisaatiolleen. Lomakkeeseen lisätään myös osallistujan ansioluettelo tiivistettynä listana ja organisaation tiedot. Lomakkeeseen voi vastata suomeksi tai englanniksi.

Viimeinen hakupäivä on 20.2.2022.

Valintaprosessi

Osallistujat valitsee työryhmä, johon kuuluvat Framen toimitusjohtaja Raija Koli, ohjelmapäällikkö Jussi Koitela ja Benelux-instituutin johtaja Laura Boxberg. Valinnoissaan työryhmä arvioi hakijan motivaatiota ja matkan hyötyä hänen edustamalleen organisaatiolle. Valinnoista ilmoitetaan hakijoille 6.3.2022 mennessä. 

Matkakustannukset

Suomen Benelux-instituutti vastaa osallistujien matkajärjestelyistä ja matkakustannuksista Suomesta Hollantiin ja takaisin, paikallisliikenteen kuluista sekä majoituskuluista. Instituutti hoitaa matkavaraukset. Osallistujat kustantavat itse ruokailukulut sekä muut henkilökohtaiset kulut. 

Osallistujilla tulee olla vaadittavat koronarokotukset Hollantiin matkustaakseen ja voimassaoleva matkavakuutus. Lisätietoa matkustusrajoituksista Hollantiin:  Travelling to the Netherlands from abroad | Coronavirus COVID-19 | Government.nl.

Frame ja Suomen Benelux-instituutti tukevat tasa-arvoa taidekentällä. Toivomme hakemuksia eri syistä marginalisoiduilta taidekentän toimijoilta, kuten ikä, sukupuoli, kieli tai kulttuuritausta. Tässä haussa toivomme hakemuksia eri puolilta Suomea ja alueellista monipuolisuutta korostetaan valinnoissa. Jos kuulut näihin ryhmiin voit ilmoittaa sen hakemuksessa. Kaikkea tietoa käsitellään luottamuksellisesti. 

Lisätietoa:

Laura Boxberg, johtaja
The Finnish Cultural Institute for the Benelux
+358 44 739 6079
laura.boxberg@finncult.be

Raija Koli, Director
Frame Contemporary Art Finland
+358 44 728 9938
raija.koli@frame-finland.fi

Frame Contemporary Art Finland on nykytaiteen organisaatio ja tiedotuskeskus, joka vahvistaa suomalaisen nykytaiteen asemaa, edistää kansainvälistä toimintaa ja tuottaa tietoa nykytaiteesta. Frame toteuttaa tehtäväänsä jakamalla apurahoja, edistämällä nykytaiteen ammattilaisten kansainvälistä liikkuvuutta, ylläpitämällä residenssi- ja asiantuntijavierasohjelmia sekä vahvistamalla kuvataidealaa kotimaassa. Frame tilaa ja tuottaa Suomen paviljongin näyttelyn Venetsian taidebiennaaliin.

Suomen Benelux-instituutti toimii yhteistyötahona Suomen ja Benelux-maiden kulttuurialan toimijoiden välillä. Itsenäisen ja voittoa tavoittelemattoman organisaation päätavoitteena on luoda mahdollisuuksia, joiden myötä taiteilijat ja organisaatiot voivat kehittää uusia projekteja ja yhteistyötä. Instituutti tuottaa lisäksi omia sisältöjä yhteistyössä tiiviin partneriverkostonsa kanssa, ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin tarttuen. Toiminnan tavoitteena on pitkäjänteinen ja kestävä yhteistyö taiteilijoiden ja muiden kulttuurialan ammattilaisten välillä – visuaalisesta taiteesta kirjallisuuteen, muotoiluun, elokuviin ja muihin taiteenaloihin.