Vieraanvaraisuus-
harjoituksia

Vieraanvaraisuusharjoituksia (Rehearsing Hospitalities) on Framen viisivuotinen kansainvälinen ohjelmakokonaisuus, joka jatkuu vuoteen 2023 saakka.

Nykytaiteen kentän vieraanvaraisuuden käytännöt ja toimintatavat kaipaavat päivitystä. Taideorganisaatiot toimivat maailmassa, joka on yhä moninaisempi ja globaali. Tästä seuraa, että yhteiskunnalliseen toimintaan ja taiteeseen osallistuu yhä enemmän ihmisiä, joilla on erilaisia taustoja ja tarpeita.

Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelmassa päivitämme ajatuksia siitä, kuinka voimme kunnioittaa erilaisista taustoista tulevia ihmisiä ja heidän taiteellista työskentelyään. Se koostuu laajasta julkisesta ohjelmasta ja sisältää keskusteluja, esityksiä, verkostoitumista ja julkaisuja. Kysymme, kuinka voisimme olla vieraanvaraisempia erilaisia tietämisen tapoja kohtaan. Kuinka turvallinen taidekenttä toimii ja valtaa voidaan jakaa uudelleen? Ohjelmassa vieraanvaraisuus ymmärretään taitona, jota taideinstituutioiden täytyy jatkuvasti harjoittaa. 

Huone, jossa kaksi tuolia, kattolammpu ja taideteoksen osia seinillä.

Laura Soisalon-Soinisen teos Seven Recipients Framen aulatilassa. Teos on toteutettu osana Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelmaa.