Christina Li

Christina Li kuratoi Pilvi Takalan näyttelyn Venetsian biennaaliin vuonna 2022.

Christina Li on Hongkongissa ja Amsterdamissa työskentelevä kuraattori ja kirjoittaja.

“Olen seurannut Pilvi Takalan periksiantamatonta työskentelyä yli vuosikymmenen ajan. Olen iloinen ja nöyrä päästessäni jatkamaan yhteistyötä ja edistämään Pilvin rohkeaa visiota tässä tulevassa projektissa”, Li kertoo.

Vuosina 2015–2017 Li oli Hongkongissa toimivan Spring-taidetilan johtaja ja Spring Workshopin kuratoriaalinen neuvonantaja. Hän kuratoi Spring-taidetilaan projektit A Collective Present (2017), Wu Tsang: Duilian (2016), ja Wong Wai Yin: Without Trying (2016). Lin viimeisin kuratoima näyttely oli Hongkongissa toimivan Tai Kwun Contemporary -ohjelmakokonaisuuden avajaisnäyttely Dismantling the Scaffold vuonna 2018.

Christina Li kuratoi taiteilija Shirley Tsen näyttelyn Hongkongin paviljonkiin vuoden 2019 Venetsian biennaalissa. Hän on kirjoittanut lukuisiin nykytaiteen alan julkaisuihin: Artforum, Art Review Asia, LEAP, Parkett, Spike ja Yishu Journal of Contemporary Art. Li työskentelee parhaillaan yhdessä Kasper Königin ja Hamza Walkerin kanssa Art Baselin 50-vuotisjuhlavuosiprojektin parissa.

Christina Li katsoo kohti kameraa hymyillen.

Christina Li Helsingissä 2020. Kuva: Ida Enegren.