Framen sivukonttori

Aloitimme maaliskuussa 2017 nelivuotisen hankkeen, jossa perustamme parin päivän ajaksi sivukonttoreita eri puolille Suomea. Tapaamme seuraavien vuosien aikana mahdollisimman kattavasti nykytaiteen toimijoita koko maassa. Keskustelemme museoiden, gallerioiden ja taiteilijayhteisöjen kanssa kansainvälisyydestä ja toimialan kehittämistarpeista.

Ensimmäiset Framen sivukonttorit järjestettiin maaliskuussa Tampereella ja syyskuussa Kuopiossa. Seuraava sivukonttori järjestetään 8.–9. marraskuuta Rovaniemellä.

Framen sivukonttori Rovaniemellä – ilmoittaudu infotilaisuuteen, portfoliotapaamiseen ja apurahaklinikalle

Torstaina 9. marraskuuta klo 10–12 Frame järjestää Rovaniemen taidemuseossa (Kulttuuritalo Korundi, Lapinkävijäntie 4) infotilaisuuden, jossa koordinaattori Karoliina Korpilahti antaa vinkkejä apurahahakemuksen laatimiseen, viestintäpäällikkö Laura Boxberg ohjeistaa onnistuneeseen viestintään ja ohjelmapäällikkö Taru Elfving kertoo, miten hyvä portfolioesittely rakentuu. Framen lisäksi tuotantoneuvoja Tuuli Penttinen-Lampisuo kertoo Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKin ja Opetushallituksen asiantuntija Riikka Koivula Luovan Euroopan kulttuurin alaohjelman tarjoamista tukimuodoista.

Tämän lisäksi tapaamme taiteilijoita ja organisaatioita henkilökohtaisissa portfoliotapaamisissa ja apurahaklinikalla klo 13.30 alkaen. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Lapin taiteilijaseuran ja Rovaniemen taidemuseon kanssa.

Viimeinen ilmoittautumispäivä infotilaisuuteen, apurahaklinikalle ja portfoliotapaamisiin on perjantai 27. lokakuuta. Infotilaisuutta voi seurata suorana myös Framen Facebook-sivuilla.

Sivukonttori-hanke on osa nykytaiteen toimialan valtakunnallista kehittämistyötä. Tapaamisten myötä hahmotamme, millaista yhteistyötä voimme kunkin toimijan kanssa tehdä ja millaisilla toimenpiteillä voimme tukea heidän työtään sekä Suomessa että erityisesti ulkomailla. Sivukonttori-hanke jatkuu vuonna 2018.


Varaa aika infotilaisuuteen, apurahaklinikalle ja portfoliotapaamiseen

Framen infotilaisuus Rovaniemen taidemuseossa 9.11. klo 10–12

Ilmoittaudu kahden tunnin infotilaisuuteen (apurahahakemuksen laatiminen, some-viestintä ja portfolioesittelyn rakentuminen) Rovaniemen taidemuseoon täyttämällä lomake osoitteessa: https://goo.gl/forms/IPWhcpjHOSjFcfq82

Tilaisuuteen mahtuu 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Apurahaklinikka Rovaniemen taidemuseossa 9.11. klo 13.30–16

Infotilaisuuden jälkeen järjestettävällä apurahaklinikalla taiteilija tai organisaation edustaja saa henkilökohtaista opastusta apurahan hakemista koskevissa kysymyksissä. Yhden tapaamisen kesto on 15 tai 30 minuuttia. Klinikalla taiteilijoita neuvovat Framen koordinaattori Karoliina Korpilahti ja AVEKin tuotantoneuvoja Tuuli Penttinen-Lampisuo. Lisäksi eurooppalaisesta yhteistyöstä ja Luovan Euroopan rahoitusmahdollisuuksista kiinnostuneiden organisaatioiden on mahdollista tavata opetushallituksen asiantuntija Riikka Koivulaa.

Hae klinikalle täyttämällä lomake osoitteessa: https://goo.gl/forms/IPWhcpjHOSjFcfq82

Portfoliotapaamiset Rovaniemen taidemuseossa 9.11. klo 13.30–16

Kutsumme taiteilijoita esittelemään meille tämänhetkistä taiteellista työskentelyään. Tapaamiset on suunnattu kansainvälisesti suuntautuneille Rovaniemen alueen nykytaiteilijoille, ja niiden tarkoitus on päivittää tietojamme paikallisesta taidekentästä.

Portfoliotapaamisissa paikalla on Framen ohjelmapäällikkö Taru Elfving ja viestintäpäällikkö Laura Boxberg sekä Rovaniemen taidemuseon amanuenssi Aira Huovinen. Yhden tapaamisen kesto on 15 minuuttia, jonka aikana taiteilija kertoo viimeaikaisista projekteistaan. Työskentelyä voi esitellä joko paperisen portfolion tai oman kannettavan tietokoneen tai tabletin avulla.

Hae portfoliotapaamiseen täyttämällä hakulomake osoitteessa: https://goo.gl/forms/IPWhcpjHOSjFcfq82

Nähdään Rovaniemellä!

 

Lisätiedot:

Taru Elfving, ohjelmapäällikkö

Frame Contemporary Art Finland

taru.elfving@frame-finland.fi, 0500 424 063