Framen sivukonttori

Aloitamme maaliskuussa nelivuotisen hankkeen, jossa perustamme parin päivän ajaksi sivukonttoreita eri puolille Suomea. Tapaamme seuraavien vuosien aikana mahdollisimman kattavasti nykytaiteen toimijoita koko maassa. Keskustelemme museoiden, gallerioiden ja taiteilijayhteisöjen kanssa kansainvälisyydestä ja toimialan kehittämistarpeista.

 

Ensimmäinen Framen sivukonttori järjestetään 15.–16. maaliskuuta Tampereella. Muut sivukonttorit vuonna 2017 järjestetään Kuopiossa ja Rovaniemellä.

Tampereella ohjelmassa on apurahaklinikka ja apurahainfo Framen apurahoista kiinnostuneille Pirkanmaan alueen taiteilijoille. Lisäksi tapaamme taiteilijoita yhteistyössä Tampereen Taiteilijaseuran kanssa järjestettävissä portfoliotapaamisissa.

Sivukonttori-hanke on osa nykytaiteen toimialan valtakunnallista kehittämistyötä. Tapaamisten myötä hahmotamme, millaista yhteistyötä voimme kunkin toimijan kanssa tehdä ja millaisilla toimenpiteillä voimme tukea heidän työtään sekä Suomessa että erityisesti ulkomailla.

 

 

Apurahainfo ja apurahaklinikka

Huom. Apurahainfo, apurahaklinikat ja portfoliotapaamiset ovat täynnä. Ilmoitamme hakemuksen täyttäneille paikan varmistumisesta maanantaina 13. maaliskuuta. Järjestämme myös live-streamauksen apurahainfosta Framen Facebook-sivulla klo 13.00-13.30.

 

Vinkkejä Framen apurahojen hakuun saa apurahainfosta, jossa apurahakoordinaattorimme Karoliina Korpilahti kertoo Framen apurahoista ja opastaa hyvän hakemuksen tekoon.

Kaikille avoin apurahainfo järjestetään taidekeskus Mältinrannassa torstaina 16. maaliskuuta klo 13.00–13.30.

Apurahainfon jälkeen klo 13.30 alkaen iltapäivä jatkuu apurahaklinikalla, jossa saa henkilökohtaista opastusta apurahan hakemista koskevissa kysymyksissä. Yhden tapaamisen kesto on 15 minuuttia.

 

Portfoliotapaamiset

Kutsumme paikallisia taiteilijoita esittelemään meille tämänhetkistä taiteellista työskentelyään. Tapaamiset on suunnattu kansainvälisesti suuntautuneille Tampereen alueen nykytaiteilijoille, ja niiden tarkoitus on päivittää tietojamme paikallisesta taidekentästä.

Portfoliotapaamisissa paikalla on Framen ohjelmapäällikkö Anna Vihma, Tampereen Taiteilijaseuran puheenjohtaja Juha Merta ja Sara Hildénin taidemuseon näyttelyamanuenssi Saara Heikinheimo. Yhden tapaamisen kesto on 15 minuuttia, jonka aikana taiteilija esittelee ja kertoo viimeaikaisista projekteistaan. Työskentelyä voi esitellä joko paperisen portfolion tai oman kannettavan tietokoneen tai tabletin avulla.

Portfoliotapaamiset järjestetään taidekeskus Mältinrannassa torstaina 16. maaliskuuta klo 13.30–16.00.

 

Nähdään Tampereella!

 

Lisätiedot

Laura Boxberg, tiedottaja
Frame Contemporary Art Finland
laura.boxberg@frame-finland.fi, 044 739 6079