Venetsian Biennaali 2022

Taiteilija Pilvi Takala on valittu Suomen Aalto-paviljonkiin 59. Venetsian taidebiennaalissa vuonna 2022. Näyttelyn kuratoi Christina Li. Frame tilaa ja tuottaa näyttelyn.

Pilvi Takala on Berliinissä ja Helsingissä työskentelevä taiteilija. Takalan videoteosten performatiiviset interventiot ovat taiteilijan keino käsitellä yhteiskunnallisia rakenteita sekä vakiintuneita käyttäytymismalleja eri konteksteissa.

Näyttelyn kuratoi Hong Kongissa ja Amsterdamissa työskentelevä kuraattori ja kirjoittaja Christina Li. Pilvi Takalan näyttely nähdään Suomen Alvar Aalto-paviljongissa vuonna 2022. Näyttelyn komissaarina toimii Framen toimitusjohtaja Raija Koli.

Venetsian taidebiennaali on maailman vanhin ja tärkein nykytaiteen biennaali. Joka toinen vuosi järjestettävässä taidebiennaalissa nähdään lukuisien maiden edustusnäyttelyitä, jotka levittäytyvät ympäri Venetsian historiallista kaupunkia. Vuonna 2019 biennaaliin osallistui 89 maata. Suomi on yksi 29 maasta, jolla on oma paviljonki Giardinissa, biennaalin historiallisessa paviljonkipuistossa. Vuonna 2022 järjestettävä biennaali on 59. järjestetty näyttely ja se pidetään 23.4.–27.11.2022.

#pilvitakala
#finlandinvenice2022
#biennalearte2022

Christina Li ja Pilvi Takala kuvattuna yhdessä talvisessa puistomaisemassa.

Christina Li (vasen) ja Pilvi Takala (oikea) Helsingissä 2020. Kuva: Ida Enegren.

Pilvi Takala hymyilee vasten talvista puistomaisemaa.

Taiteilija

Pilvi Takala

Pilvi Takala on Berliinissä ja Helsingissä työskentelevä taiteilija. Takala käsittelee videoteoksissaan yhteiskunnallisia rakenteita ja käyttäytymismalleja.

Lue lisää Pilvi Takalasta
Christina Li katsoo kohti kameraa hymyillen.

Kuraattori

Christina Li

Christina Li on Hongkongissa ja Amsterdamissa työskentelevä kuraattori ja kirjoittaja.

Lue lisää Christina Listä